Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Sâmbătă, 23 Feb. 2013, 09:37
1
2018

FOTO/VIDEO: Crin Antonescu, reales preşedinte. Peste 1300 de delegaţi i-au votat lista (UPDATE 11)

La nici trei ani de la alegerea în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu revine în faţa membrilor de partid pentru a le cere încrederea pentru următorii patru ani. UPDATE: Peste 1300 de delegaţi au votat pentru lista propusă de Crin Antonescu, fiind înregistrate doar 44 de voturi împotrivă.

fotovideo crin antonescu reales presedinte.peste 1400 de delegati i au votat lista update 11

crin.flv

Video 2: 
Video 3: 

crin usl.flv

Video 4: 

Congresul ordinar al PNL, care se desfăşoară astăzi la Palatul Parlamentului vine după ce în cursul zilei de ieri cei peste 1400 de delegaţi au adoptat modificările la Statut, modificări ce permit creşterea numărului de vicepreşedinţi, dar şi înfiinţarea unei funcţii de primvicepreşedinte.

Teoretic „jocurile sunt făcute”, asta în condiţiile în care alegerea vicepreşedinţilor se face de pe o listă agreată de Crin Antonescu, care nu are niciun contracandidat la funcţia de preşedinte. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, proaspăt intrat în PNL, a primit derogare de vechime de la Delegaţia Permanentă şi astfel candidează la funcţia de prim vicepreşedinte.

Printre vicepreşedinţii liberali agreaţi de Antonescu se numără: Dan Radu Ruşanu, Daniel Chiţoiu, Relu Fenechiu, Mircea Diaconu, Radu Stroe, Varujan Vosganian, Mariana Câmpeanu, Eugen Nicolăescu, Norica Nicolai, Puiu Haşotti, Tudor Chiuariu,  Sorin Frunzăverde, Nini Săpunaru şi Ovidiu Silaghi. Pentru funcţia de secretar general este propus tot Eduard Hellvig.

UPDATE 10.35 Lucrările Congresului au început cu intonarea imnului de stat. Până în acest moment şi-au înregistrat prezenţa peste 800 de delegaţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu anunţând că acest proces este în derulare.

UPDATE 11.12  Preşedintele PNL, Crin Antonescu a ţinut să explice, în prezentarea raportului de activitate ce a condus la apariţia USL.  „Corupţia patronata de autoritatile regimului a devenit regula, program de guvernare, a devenit la vedere, fara niciun fel de jena, caracterristica domninanta a acelei perioade. S-a mai petrecut un lucru extrem de grav si fara precedent in cei peste 20 de ani de cand vorbim despre democratie si anume aceea ca interesul national nu a fost doar lasat pe planul doi, neglijat, prost sau uneori deloc reprezentat ci cu buna stiinţă a fost sacrificat din interese partizane, ale aceluiasi grup adunat in jurul presedintelui Traian Băsescu, indiferent că oamenii acestia s-au numit Bioc, Anastase, Udrea.

La o situatie exceptionala PNL a trebuit sa dea un raspun exceptional, iar acest raspuns a fost constituirea USL. Am luat o decizie impreuna, cu o coplesitoare unanimitate a forurilor de conducere ale partidului.

Optiunea PNL de a construi USL nu a fost impulsionata de vointa unui singur om, a presedintelui, a mea sau de vointa unui grup legitim de conducere – Biroul Politic Central. Ea a fost raspunsul pe care partidul in ansamblul sau l-a dat unei cereri, unei presiuni care venea dinafara, din strada, dinspre societate, o societate din ce in ce mai disperata, mai umilita, care intrase într-o criza care nu se justifica prin nimic, decat o rea voinţă politica a guvernantilor si prin incompetenta lor in orice alt domeniu cu exceptia jefuirii banului public.

USL a castigat toate bataliile de pana acum si sper ca le va castiga si pe cele viitoare. USL s-a dovedit cea mai puternica si de scucces constructie politica de dupa perioada comunista, in democratia romaneasca. USL a reusit mai miult decat sa castige, sa schimbe guvernul lui Basescu, sa castige alegerile locale, sa aduca cel mai mare numar de vot pentru o optiune politica, demiterea lui Basescu si de asemenea sa castige peste asteptarile noastre – alegerile generale. PNL a realizat in cadrul acestei constructii cele mai bune scoruri ale sale pe marii indicatori de performanta electorală, si-a dublat numărul de parlamentari, de la 77 la 150 si a avut o evolutie spectaculoasa pe numarul de presedintii de consilii judetene de la 4 la 15.

PNL are aproape o treime din parlamentul Romaniei. Sigur ca cifrele nu spun totul, nu spun destul sau nu trebuie sda fie absolutizate. PNL functioneaza in USL ca intr-o mare alianta politica stanga.-dreapta, pe baza unei parităţi cantitative si simbolice. Nicio secunda PNL nu a fost pus in pozitia de vioara a doua a acestei coalitii, nici din punct de vedere al aritmeticii, atitudinii, percepţiei partenerior noştri şi nici al alegătorilor care cred în proiectele noastre.

UPDATE 11.30 Referindu-se la perioada când preşedintele Traian Băsescu a fost demis, Crin Antonescu a afirmat că toate procedurile din acea perioada au fost constituţionale, nefiind vorba de nicio lovitură de stat, aşa cum au lăsat democrat-liberalii să se înţeleagă.

„Eu consider ca in calitate de presedinte interimar al României, nu am incalcat constituitia, spiritul a ceea ce inteleg eu insumi ca fiind dimensiunea pozitiei prezidentiale, nu am facut niciun gest sau vreo vorba care sa contravina convingerilor mele naţionale, patriotice si pro-occidentale. Am socotit normal atunci si acum si cata vreme voi trai ca toti conducatorii unei tari cu cat sunt mai importanti, cu atat sunt mai obligati ca inainte de toate sa puna interesul si demnitatea tarii pe care o conduc si in acest sens fara a nega niciunul dintre angajamentele internationale ale Romaniei, fara a pune nicio secunda in discutie valorile pe care se bazeaza orientarea noastra democratica, europeana, am vorbit clar si m-am pozitionat clar si raspicat tocmai impotriva amenintarii acestora.

Tocmai pentru ca toata lumea sa şstie ca in România exista si altceva decat Basescu si oamenii care ne toarna mereu la Bruxelles, ca Romania este o tara atasata definitiv si sincer la aceste valori, dar Romania este o tara cu istoria ei, cu propriile ei valori si cu propria demnitate. Am actionat perfect democratic in acele imprejurari. Traian Băsescu a fost suspendat in mod constitutional de Parlamentul Romaniei. Au existat proceduri precipitate, inuzuale sau inuzitate foarte des, dar proceduri perfect constituţionale”, a mai spus Antonescu.

UPDATE 12.10 Crin Antonescu şi-a depus mandatul de preşedinte, asta după ce au fost aprobate rapoartele Biroului Politic Naţional, al Comisiei de Onoare şi Arbitraj şi al Comisiei de Cenzori. Şedinţa de alegere a noii conduceri va fi prezidată de Mircea Ionescu Quintus.

UPDATE 12.40 Crin Antonescu şi-a prezentat programul de candidatură, prezentând moţiunea „Partidul naţional Liberal -  partidul dreptei româneşti”. Acesta spune că PNL este deschis tuturor persoanelor care au orientări politice de dreapta.

„Noi am fost cei care nu vom vorbi despre populatie, ci despre corp cetatenesc. Noi vom continua sa fim aceia care stim si spunem ca nu trebuie sa lucram doar la o reforma a clasei politice ci si la conceptul de cetatean. Romania publica, politica nu duce lipsa doar de politicieni performanţi, din pacate societatea romaneasca duce lipsa de suficienti cetateni, in deplinul inteles al cuvantului si atata timp cat nu vom avea un nivel de constiinta publica a cetateniei suficient de ridicat, nu vom avea, in ciuda oricaror eforturi, o clasa politica responsabila.

Pentru noi liberalii, din 1990 si pana azi lucrarea a fost mai grea, nu doar pentru a obtine voturi, de a ne organiza, a fost lucrarea de a semana, raspândi, de a consolida idei in societatea romaneasca, de a construi cu oamenii politici cetateni liberi ai acestei tari.

Noi trebuie sa convingem cetatenii Romaniei ca dreapta inseamna altceva decat violenta cu care Traian Basescu a vorbit despre grasi si slabi, de iesirile naturale din sistem, este altceva decat cinismul si lipsa de orice  valoare morala cu care grupuri clientelare masive au parazitat si jefuit sistemul public. Dreapta inseamna atitudini, un comportament care este cu totul si cu totul diferit fata de cel pe care l-au avut uzurpatorii din anii trecuti.

Orizontul nostru de dreapta este unul deschis, fiind gata sa facem loc sau sa crestem locul tuturor personalitatilor, persoanelor, grupurilor civice, academice care au o orientare de dreapta. Daca motiunea de astazi poarta titlul PNL-partidul dreptei romanesti, sensul este acesta, nu este unul restrictiv prin care vrem sa spunem ca nu numai noi cei din PNL suntem oameni de dreapta in Romania. Vrem sa spunem ca toti oamenii si toate grupurile politice cu orentare de dreapta sunt asteptate in PNL”, a spus Antonescu.

UPDATE 13.30 Crin Antonescu şi-a anunţat lista de vicepreşedinţi. citynews.ro vă prezintă lista completă:

Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-vicepreşedinte;
Eduard Hellvig - secretar general;
Daniel Chiţoiu -vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind coordonarea activităţii guvernamentale şi a comisiilor de specialitate ale PNL;
Radu Stroe - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de aplicare a Statutului şi a hotărârilor partidului;
Eugen Nicolăescu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind resursele umane;
Norica Nicolai - vicepreşedinte executiv cu atribuţii în domeniul afacerilor europene, relaţiile cu ALDE şi Internaţionala Liberală şi coordonarea grupului parlamentar din PE;
Mihai Voicu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii în domeniul comunicării;
Relu Fenechiu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţia cu partidele politice;
Varujan Vosganian - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind programele şi politicile sectoriale;
Puiu Haşotti - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a activităţii grupurilor parlamentare;
Dan Motreanu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a reţelei electorale;
Rareş Mănescu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a Consiliului de Coordonare a Municipiului Bucureşti;
Marcel Vela - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind administraţia publică;
Tudor Chiuariu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind afaceri constituţionale, politici legislative, drepturi şi libertăţi fundamentale;
Mircea Diaconu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţiile cu societatea civilă şi minorităţi;
Ovidiu Silaghi - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţiile externe;
Florin Alexe - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a organizaţiilor speciale (TNL, OFL, CSL).

Pentru funcţiile simle de vicepreşedinte Crin Antonescu i-a nominalizat pe următorii:
Cristian Adomniţei,
Cristinel Bîgiu,
Ilie Bolojan,
Aristotel Căncescu,
Ciprian Dobre,
Răducu Filipescu,
Sorin Frunzăverde,
Mircea Moloţ,
Marian Petrache,
Cornel Popa,
Nicolae Robu,
Dan-Radu Ruşanu,
Marius Stan,
Romeo Stavarache,
Florin Ţurcanu,
Horea Uioreanu.

"Acesti 31 de oameni nu iau nicio decizie, altele decat cele luate de BPN sau Delegatia Permanenta. Este o echipa de reprezentare si celor care comenteaza malitios ca sunt prea multi vicepresedinti le transmit ca imi pare rau ca nu sunt si mai multi", a spus Crin Antonescu, înainte de a se trece la votarea candidaţilor propuşi.

UPDATE 13.38 Candidatul la funcţia de primvicepreşedinte al PNL, Klaus Iohannis, a declarat că va renunţa la calitatea de preşedinte al Forumului Democrat German din România, dar nu şi la calitatea de membru. Acesta spune că s-a alăturat echipei PNL pentru a consolida poziţia PNL ca principalul partid de dreapta din România.

"FDGR m-a format ca politican, aşa cum liceul meu m-a format ca cetăţean. Cele mai bune proiecte şi cele mai ample proiecte le-am avut împreună cu PNL. Partidul Naţional Liberal este foarte bine poziţionat pe scena politica romaneasca.

Eu cred ca trebuie sa castigam presedintia Romaniei cu candidatul Crin Antonescu, că trebuie sa ajungem la rezultate exceptionale la alegerile europarlamentare, dar mai cu seama la alegerile generale din 2016 si 2020.

Cred ca trebuie sa consolidam pozitia PNL ca partidul dreptei din Romania. Aceasta este esenţa proiectului poltic caruia m-am alaturat acum  si pentru atingerea acestor obiective, împreuna cu dumneavoastră şi echipa domnului Crin Antonescu pentru acestea sunt in PNL.

UPDATE 14.22 Ludovic Orban le-a atras atenţia delegaţilor de la Congresul PNL că în politică nu există decât primul loc, iar PSD nu face altceva decât să se consolideze pe spatele liberalilor aflaţi la guvernare. Orban spune că actuala guvernare mai devreme sau mai târziu va crea nemulţumiri care se vor răsfrânge implicit şi asupra PNL.

"Dacă stai şi te uiţi pe spectrul poltic din Romania la ora actuala exista doar două partide poltice serioase, care au resurse umane pentru a asigura o bună guvernare a Romaniei. PNL este sprijinit de o anumita categorie de electorat, are asteptari, interese si obiective diferite de asteptarile electoratului PSD. Este foarte greu sa combini aceste doua asteptari, pentru că nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi.

Mesajul meu este foarte simplu, luna de miere s-a terminat. Liberali treziţi-vă, n-aş vrea să fim ca în basmul Frumoasa din Pădurea adormită, unde în loc să ne trezească un prinţ să ne trezească un Prinţul în lacrimi", a spus Ludovic Orban.

UPDATE 14.30 Nu mai puţin de 11 persoane s-au înscris la dezbateri, fapt ce l-a făcut pe preşedintele de şedinţă, Mircea Ionescu Quintus să ceară delegaţilor să voteze dacă se închide sau nu lista de persoane înscrise la speach. Dezbaterile se fac în faţa unei săli aproape goale, majoritatea delegaţilor preferând să iasă pe holul Palatului Parlamentului.

UPDATE 15.10 Dezbaterea moţiunilor s-a încheiat. În câteva minute se va trece la vot. Delegaţii vor vota pe filiale. Delegaţii primesc trei buletine de vot, unul cuprinde lista cu preşedintele, primvicepreşedintele şi vicepresedinti, cel de-al doilea buletin lista candidaţilor pentru Comisia de Onoare şi Arbitraj şi cel de-al treilea buletin de vot conţine lista pentru Comisia de Cenzori.

UPDATE 18.40 Lista liberalilor cu care Crin Antonescu a candidat la şefia partidului a întrunit de voturi 1.343 pentru şi 44 împotrivă. 50 de buletine de vot au fost declarate nule.

Articole din aceeasi categorie
Fostul președinte și consilier județean al PMP Cluj, Rareș Rusu, alături de președintele organizației Câmpia Turzii și fost secretar general al județului, Marian Morar, de președintele organizației De
27 Mar. 2018
18:23
10
Primul-ministru desemnat, Viorica Dăncilă, a prezentat vineri noul cabinet care urmează să fie validat de Parlament.
26 Ian. 2018
16:44
4
Reprezentanții UDMR s-au întâlnit astăzi cu cei ai PSD și cu primul-ministru desemnat Vioroca Dăncilă.
23 Ian. 2018
14:05
7
PSD a retras sprjinul acordat premierului pe care l-a numit, pentru a doua oară într-un an. Paul Stănescu ar putea fi premier interimar.
15 Ian. 2018
21:55
4
Ales în Parlament pe listele Uniunii Salvați România, deputatul clujean Adrian Dohotaru își dă demisia din partid și le cere colegilor care nu sunt de "dreapta" să îi urmeze exemplul.
31 Oct. 2017
11:27
4
La capătul unei ședinţe a Comitetului Executiv al PSD care a durat până aproape de miezul nopții, Guvernul a rămas fără trei miniștri.
13 Oct. 2017
10:25
1

Post new comment

Comentarii

La al inspelea congres Antonescu reales !!Cu 105%!!

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide