Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Duminică, 25 Mar. 2012, 12:13
0
8448

Satisfacţie şi decepţie după prima relaţie sexuală

2992_00
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Gata, aţi trecut bariera! Evident, sunteţi extrem de mândri că aparţineţi grupului celor care ştiu ce este o relaţie sexuală.

Acum sunteţi doi, împărţiţi totul împreună, până şi cele mai intime secrete. Nu mai sunteţi copii, aţi devenit bărbaţi adevăraţi şi femei adevărate, cu tot ceea ce presupune această schimbare de statut: bucurii, dar şi dificultăţi sau chiar suferinţe de tot felul.

Această primă relaţie de dragoste va dura câtva timp sau poate întreaga viaţa; se mai poate întâmpla şi să fiţi puţin decepţionaţi de această primă experienţă şi relaţia voastră să se sfârşească printr-o ruptură dureroasă. Totuşi, chiar dacă celălalt nu era demn de dragostea voastră şi simţiţi o decepţie teribilă, spuneţi-vă că nimic nu este pierdut pentru totdeauna: chiar şi o experienţă nefericită şi o iubire frăţească pot fi punctul de plecare spre o nouă viaţă.

Mândrie şi satisfacţie

Băieţii se laudă cu destulă plăcere cu toate cuceririle lor, atunci când nu este vorba de o poveste “serioasă” sau când e vorba de una pur şi simplu inventată. În schimb, sunt mai degrabă discreţi atunci când ceea ce tocmai au trăit este o adevărată poveste de dragoste. În realitate, orice am gândi despre aceste lucruri, băieţii sunt foarte pudici, iar cei care se laudă cu performanţele lor sexuale nu sunt chiar cei mai seducători, ci doar prefăcuţi. Ca regulă generală, băieţii pun preţ pe cucerirea unei fete pe care o doresc şi pe care o iubesc şi îşi păstrează doar pentru ei reflecţiile ce decurg din această experienţă. Tac şi mai mult referitor la eşecurile lor în dragoste. De aceea, se crede, mai degrabă, că fetele nu îi cunosc bine pe băieţi, ba chiar, dimpotrivă, le “încredinţează" sentimente care nu le aparţin în mod necesar.

În ceea ce le priveşte, fetele au nevoie să-şi povestească viaţă sentimentală, chiar şi pe cea sexuală, iar prietenele lor cele mai bune sunt, foarte adesea, la curent cu ceea ce trăiesc. De altfel, se întâmplă deseori ca la o fată să meargă la ginecolog însoţită de o prietenă care să o susţină, să îi dea curaj şi cu care să împartă emoţiile.

Sunteţi doi care se caută

Înaintea actului, eraţi doi. În timpul relaţiei sexuale de dragoste se încearcă a deveni doar unul singur. După act, vă regăsiţi din nou doi, separaţi, diferiţi, dar sprijinindu-vă unul pe celălalt, având încredere unul în celălalt. Unii chiar exagerează deseori ceea ce consideră ei ca fiind lipsa de dragoste din partea familiei. Aveţi impresia foarte adâncă de a fi singuri, extraordinar de singuri înainte de a vă găsi “jumătatea”. Nimeni nu vă înţelegea cu adevărat, nimeni nu găsise perla ascunsă în scoica închisă la vârsta pubertăţii. Părinţii par departe, amicii ei înşişi nu va mai sunt de ajuns. Sunteţi în căutarea – de-a dreptul disperată – a celuilalt. Cuvintele, sentimentele vă vor fi prost interpretate sau înţelese; nu ştiţi cui să-i spuneţi, cu deplină încredere, şi cum sunteţi cu adevărat. Mai apoi, v-aţi gândit, v-aţi găsit, aţi avut impresia că el sau ea vă înţelegeau cu adevărat şi aţi avut speranţa nesăbuită că veţi ieşi din singurătate şi că, poate, va fi pentru întreaga viaţă. Atunci, aţi făcut împreună aceleaşi gesturi de dragoste şi de plăcere şi aţi creat împreună o nouă fiinţă care nu va fi niciodată (sau cel puţin aşa speraţi voi) de tipul unu + unu = doi, ci jumătate + jumătate = unu.

Aţi depăşit astfel o etapă, poate cea mai importantă din viaţa voastră; credeţi că nu veţi mai fi niciodată singuri; că celălalt vă va sta mereu alături. Şi, chiar dacă această relaţie nu va avea viaţă prea lungă – căci la vârsta voastră, e adevărat, există puţine iubiri care să dureze -, veţi păstra pentru totdeauna amintirea acestei descoperiri, aşteptând cu nerăbdare momentul în care ea va fi, în sfârşit, durabilă.

Decepţia

Primele relaţii sunt adesea scurte şi decepţionante. A vă dărui unul celuilalt din toată inima şi a vă da seama că, în 50% din cazuri, despărţirea intervine în mai puţin de o lună -dacă nu chiar, uneori, a doua zi- este o experienţă extrem de dureroasă. Sunteţi decepţionaţi şi pentru că vă gândeaţi că relaţia avea să meargă mai bine. Credeaţi că vă iubiţi, că eraţi pregătiţi să plecaţi într-o foarte lungă călătorie în ţara descoperirii iubirii şi a sexului şi iată-vă debarcaţi în mod brutal. Şi nu e doar asta! De ce poeţii, romancierii, filmele, revistele fac din asta o întreagă poveste, când, de fapt, nu este vorba decât de doar câteva du-te-vino, un scurt moment de plăcere, după care totul se sfârşeşte?

Rememoraţi acele adorabile momente de flirt, când vă mărturiseaţi totul, clipele de tandreţe în care o dorinţă necunoscută vă invada trupul. Această dorinţă de fuziune nu a fost, cumva, doar un simplu miraj? Iar acea liniştire totală, care ar trebui să urmeze relaţiei, cum se face că nu o mai regăsiţi? Acest fel de nirvana la care visaţi, unde este oare?

Câte fete n-au mărturisit că plăcerea nu era prezentă la întâlnire, că le-ar fi plăcut să dureze mai mult, să audă mai mule cuvinte, săi aibă parte de mai multă tandreţe şi că au impresia că au fost folosite doar drept obiect sexual, din care băiatul şi-a luat plăcerea fără să-şi facă prea multe griji pentru aceea a fetei. Atunci din politeţe, ea s-a prefăcut: a gemut ca în filmele pentru adulţi, s-a prefăcut că este copleşită de plăcere, întrebându-se totodată dacă este normal, pentru că nu simte aproape nimic altceva decât un fel de frică şi, uneori, chiar o durere.

În ceea ce-i priveşte pe băieţi, ei au impresia că nu au fost stăpâni pe situaţie şi că, deci, nu i-au oferit plăcere partenerei. Şi-ar fi dorit, poate, să o facă mai bine, dar cum? Poate ar fi putut începe relaţia stând sub fată, iar ea deasupra, pentru a încetini iminenţa ejaculării? Poate ar fi putut să respire calm, să facă o scurtă pauză, în aşa fel încât eliminarea spermei să fie mai puţin rapidă? Dar este un lucru greu de controlat atunci când se întâmplă prima dată. Te temi atât de tare ca nu cumva să eşuezi, încât, atunci când reuşeşti, cum să te mai preocupe oare şi plăcerea sau emoţiile încercate de fată? Nu le putem purta pică băieţilor.

Şi unul şi altul sunteţi, aşadar, decepţionaţi, dar vă prefaceţi a fi fericiţi, pentru a nu-l întrista prea tare pe celălalt. Totuşi, în adâncul inimii voastre, nu este decât tristeţe şi aproape dorinţa de a fugi. Cuvintele pe care le schimbaţi sunt “încurcate” şi aproape că vă grăbiţi să vă despărţiţi. De altfel, despre ce să vorbiţi? Despre trecutul foarte apropiat? Nu mai îndrăzniţi să o faceţi. Despre viitor? Nu mai sunteţi atât de siguri de existenţa lui împreună.

Totuşi, dacă, în afară de atracţia fizică, există o dragoste adevărată, lucrurile vor merge din bine în bine şi veţi putea cunoaşte împreună plăcerea. Va trebui însă mult timp pentru acest lucru. Timp pentru a vă cunoaşte sufletele, corpurile, dorinţele, timp, de asemenea, pentru a-l cunoaşte pe celălalt.

Citynews.ro

Foto: http://futurity.org

Articole din aceeasi categorie
Când e vorba să meargă la spital, romanul are o vorba: vii cu o boală și ieși cu două. De cele mai multe ori, de vină pentru această percepție sunt infecțiile nosocomiale.
05 Apr. 2019
12:00
0
Înrudite cu măceșul, fructele de aronia se numără printre cele mai benefice alimente. Specialiștii ne recomandă să le consumăm zilnic, deoarece sunt bogate în vitamine, acid folic și minerale.
04 Apr. 2019
17:00
0
Câștigătoarea campaniei „SHOW YOU CAN”, Dora Baias împreună cu ceilalți 4 finaliști ai competiției, Nicoleta Trif, Andreea Frățilă, Antonio Rob și Gabriel Vainagi se află în acest zile într-un interns
04 Apr. 2019
13:06
1
Cele mai bune tratamente vin din natură. Apă sărată, nămolul sau aerul curat de munte sunt elemente recunoscute pentru proprietățile terapeutice.
03 Apr. 2019
21:31
0
Începând de azi, oricine caută un loc de cazare pentru perioada festivalului UNTOLD, va găsi cel puțin o opțiune care să îi fie pe plac.
02 Apr. 2019
14:33
2
Cataracta este o afectiune oftalmologica frecventa, ce determina scaderea progresiva a vederii prin pierderea transparentei cristalinului.
22 Mar. 2019
10:17
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide