Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Joi, 17 Oct. 2013, 15:00
0
2275

Sindicaliştii din administraţie se pregătesc de proteste: Pichetări ale Guvernului timp de 9 zile

Sindicaliştii din administraţie se pregătesc de proteste. Aceştia au decis astăzi că toate revendicările FNSA vor fi retransmise către Guvernul României condus de Victor Ponta, iar dacă în termen de 10 zile Guvernul Ponta nu va schiţa vreun gest prin care să lase de înţeles că ceva se va schimba, atunci se va trece la pichetarea guvernului timp de 9 zile. Potrivit declaraţiilor făcute de către Liviu Pop, vicepreşedinte FNSA, primul colegiu care va intra în acţiunea de pichetare va fi Bucureştiul, pentru ca Maramureşul să fie cel care va intra ultimul la pichetare, alături de Suceava, Botosani şi Bistriţa.

sindicalistii din administratie se pregatesc de proteste pichetari ale guvernului
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Vă reamintim că în data de 1 octombrie FNSA a transmis o scrisoare către Guvernul României în care erau specificate principalele revendicări şi soluţiile pentru rezolvarea acestora.

"Vă facem cunoscut că, în conformitate cu Legea nr. 62/2012, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.) este federaţie reprezentativă la nivelul sectorului de activitate ,,Administraţie Publică. Activităţi ale organizaţiilor şi organismelor
extrateritoriale’’, prin Sentinţa Civilă nr. 206/D, are în componenţa sa sindicate din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora, de pe întreg teritoriul ţării, însumează aproximativ 50.000 de membri de sindicat şi reprezintă interesele tuturor salariaţilor din administraţia publică din România.
 

În această calitate, vă supunem atenţiei câteva probleme cu care se confruntă salariaţii din administraţia publică din România, precum şi propunerile de rezolvare a acestora:
1. Promovarea Legii nr. 62/2011 – Legea dialogului social a avut ca şi efecte destructurarea şi reducerea mişcării sindicale, mimarea dialogului social, desfiinţarea negocierilor colective şi imposibilitatea organizaţiilor sindicale de a organiza manifestări sindicale.

Soluţie:
- promovarea proiectului de act normativ pentru modificarea Legii nr. 62/2011, aşa cum a fost discutat şi negociat cu organizaţiile sindicale.
2. Reîntregirea veniturilor salariale avute înainte de diminuarea salariilor cu 25%, de eliminare a tuturor drepturilor de natură salarială sau de suspendare a acestora.
Soluţii:
- acordarea primei de vacanţă tuturor salariaţilor din administraţia publică;
- acordarea celui de al 13-lea salariu;
- acordarea unor drepturi prin contractele/acordurile colective de muncă, în funcţie de posibilităţile financiarea ale autorităţilor publice locale şi de veniturile proprii;
- acordarea de tichete de masă sau alocaţie de hrană.
3. Autorităţile administraţiei publice locale au preluat o serie de activităţi, datorită modificărilor legislative, aşa cum a fost cazul poliţiei locale, evidenţei populaţiei, direcţiilor de asistenţă socială, administrării creşelor, spitalelor municipale, judeţene şi orăşeneşti etc; în acelaşi timp, din decembrie 2008, posturile din administraţie au fost blocate, ca urmare
existând astăzi compartimente cu lipsă mare de personal, ceea ce conduce la o diminuare a
eficienţei, a calităţii serviciilor publice prestate, precum şi la efectuarea multor ore suplimentare care nu sunt plătite şi nici nu pot fi recuperate fără să creezi un dezechilibru uriaş în activitatea curentă.
Soluţii:
- plata orelor suplimentare;
- deblocarea posturilor vacante.
4. În acest moment, conducătorii instituţiilor publice nu au la îndemână nicio posibilitate de a stimula salariaţii cu performanţe excepţionale şi cu pregătire profesională de excepţie, care participă la promovarea de proiecte, în comisii de specialitate cu atribuţii complexe sau activităţi dificile.
Soluţii:
- posibilitatea constituirii fondului de premiere în limita a 10% din fondul de salarii;
- acordarea de premii anuale din economiile la fondul de salarii;
- acordarea sporurilor de până la 15% pentru personalul care participă în comisiile de specialitate, cum ar fi: comisia de disciplină, comisia paritară, comisia de concurs, comisia de soluţionare a contestaţiilor etc.; facem precizarea că aceste comisii funcţionează periodic (unele lunar) şi sunt formate din 3-6 persoane;
5. Din păcate, camerele Curţii de conturi a Ropmâniei nu iau în considerare prevederile Legii nr. 84/2012, sentinţele judecătoreşti rămase definitive, hotărârile consiliilor locale şi judeţene, precum şi prevederile Legii nr. 330/2009 legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu referire la sporurile specifice care trebuie cuprinse
în salariul de bază, reţinând în actele de control că acestea ar fi încasate ilegal, obligând astfel angajatorii să emită acte de imputare salariaţilor.
Soluţie:
- promovarea actului normativ de completare a Legii nr. 84/2012, legea amnistiei fiscale pentru bugetari, privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, aşa cum a fost iniţiată de către un grup de senatori şi negociată cu F.N.S.A.
6. La reîncadrarea salariaţilor din administraţia publică, începând cu 01.01.2011, conform Legii nr. 284 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, s-a luat ca bază de calcul salariul de bază din luna octombrie 2010, care s-a majorat cu 15%, la care s-au adăugat stimulentele acordate conform Legii nr. 285 privind salarizarea pe anul  4
2011 a personalului plătit din fonduri publice; în unele instituţii publice nu s-au acordat echitabil asemenea drepturi, astfel încât s-au creat diferenţe mari între salariile funcţionarilor ce desfăşoară activităţi similare.
Soluţii:
- intrarea pe grilele de salarizare conform Legii nr. 284 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice;
sau redistribuirea, în mod echitabil a fondului de stimulente acordat în luna octombrie 2010 pentru toţi salariaţii din instituţiile unde sunt astfel de situaţii şi refacerea încadrărilor pentru viitor; facem precizarea că această măsură nu ar implica majorarea fondului de salarii.
 

7. Există sentinţe judecătoreşti definitive care obligă angajatorii să plătească unele despăgubiri salariaţilor, din diferite motive, iar aceştia eşalonează plata acestor despăgubiri interpretând greşit prevederilor O.U.G. nr. 71/2009, completată de O.G. nr.17/2002.
Soluţie:
- promovarea unui act normativ prin care să se reglementeze plata despăgubirilor stabilite prin hotărâri judecătoreşti irevocabile de îndată şi integral, în mod special pentru drepturile de natură salarială", se arată în respectiva scrisoare.

Articole din aceeasi categorie
Potrivit unui studiu realizat de o firmă de profil, locuințele din Cluj s-au ieftinit cu câțiva euro pe metru pătrat
08 Apr. 2019
14:58
7
În Parcul Industrial Tetarom III din Jucu s-a inaugurat recent o nouă investiții demarate de unul dintre cei mai mari clienți ce activează în acest perimetru: grupul italian de electrocasnice De’Longh
08 Apr. 2019
13:26
0
Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţulu
08 Apr. 2019
13:13
0
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va deplasa marți, 9 aprilie, începâ
08 Apr. 2019
10:15
0
Compania de Apă Someș a anunțat întreruperi ale furnizării apei potabile în localitățile Florești și Cetan.
08 Apr. 2019
09:28
0
Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea zonei
08 Apr. 2019
08:56
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide