Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Joi, 08 Ian. 2015, 11:31
9
4051

Server de ultimă generaţie în Floreşti. Câţi bani a cheltuit Primăria pentru a încasa mai uşor impozitele

Locuitorii din Floreşti îşi pot plăti, de joi, taxele şi impozitele locale pentru anul 2015, după ce Primăria a finalizat introducerea unui sistem care va asigura o mai bună operativitate la ghişee.

038582_1970
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Noul server ultramodern, aşa cum a fost anunţat de către reprezentanţii primăriei floreştene, permite unificarea bazei de date a persoanelor fizice cu cea a persoanelor juridice și o mai bună operativitate a încasării de taxe și impozite. Acesta a costat 10.087 de lei, în timp ce pentru licenţele de funcţionare şi cele specializate pentru servere s-au plătit alţi 6.299 de lei.

„Indiscutabil nu se mai putea lucra cu tehnica de calcul aferentă pentru câteva mii de persoane, în momentul în care comuna a trecut de 30.000 de locuitori. Ca să nu mai punem la socoteală numărul sporit de personae juridice și de bunuri ale persoanelor fizice. Noul server vine în întâmpinarea cerințelor contribuabilului, fiind înlesnită încasarea taxelor și controlul asupra sumelor datorate bugetului local, precum și o mai bună identificare a bunurilor”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Articole din aceeasi categorie
Potrivit unui studiu realizat de o firmă de profil, locuințele din Cluj s-au ieftinit cu câțiva euro pe metru pătrat
08 Apr. 2019
14:58
7
În Parcul Industrial Tetarom III din Jucu s-a inaugurat recent o nouă investiții demarate de unul dintre cei mai mari clienți ce activează în acest perimetru: grupul italian de electrocasnice De’Longh
08 Apr. 2019
13:26
0
Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţulu
08 Apr. 2019
13:13
0
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va deplasa marți, 9 aprilie, începâ
08 Apr. 2019
10:15
0
Compania de Apă Someș a anunțat întreruperi ale furnizării apei potabile în localitățile Florești și Cetan.
08 Apr. 2019
09:28
0
Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea zonei
08 Apr. 2019
08:56
0

Post new comment

Comentarii

Ce impozite vrei ba primar incompetent? Tu poti candida la titlul "cel mai mincinos primar". Il bati de departe si pe Ponta, mincinos nerușinat ce ești. Nimic nu o mișcat in Florești de când ai nimerit tu din greșeală la primărie.

cati cai are ?

Sulea ala e cel mai distru primar pe care l-o avut Florestiul. Sa ai tu pe mana bugetul unei comune cu 30.000 de locuitori, un mall si cateva supermarketuri - cat un sfert de Cluj - si sa nu fi in stare sa faci un drum de 3 km pana in Cluj ?! Dezastru bai Sulea, esti dezaaaastruuuuuuuuu.

Primarul comunei Floreşti nu a ratat nicio clipă să se plângă în faţa cetăţenilor sau a presei că Guvernul Ponta nu îl spijină în construirea drumului de legătură pe care îl promite de la începutul mandatului, dar pentru care n-a făcut gargară înainte de anul electoral 2014 când ne-am ales un nou preşedinte. Numai că atunci când crezi că vei fenta şi a doua oară s-ar putea să o dai cu băţul în baltă rău de tot.

Domnul primar a omis să le spună multe lucruri cetăţenilor care l-au ales pentru ca să le ofere în mandatul său condiţii de trai în comun mai bune, o infrastructură mai bună, condiţii bune de dezvoltare a copiilor noştri, dar mai ales un acces mai bun spre educaţie.

Edilul PNL urlă în stânga şi în dreapta că Guvernul Ponta nu vrea să îl ajute, că nu găseşte “sprijin” din partea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, dar de la care nicio clipă nu s-a sinchisit să îi solicite vreun sprijin. De ce? Din orgoliu politic. În opinia distinsului primar, ministrul Ioan Rus este cel care ar fi trebuit să îl roage să îl lase să facă drumul de legătură cu Municipiul Cluj-Napoca. Cum era ca mai marele primar de Floreşti să mişte un degeţel pe tastatură şi să trimită o solicitare ministerului să ceară în prima etapă informaţii despre o posibilă sursă de finanţare?

În ultima sa vizită la Cluj, ministrul Ioan Rus a explicat foarte clar că Primăria Floreşti nu a solicitat niciun sprijin pentru acest obiectiv şi că dacă va solicita va primi acest sprijin.

Totuşi citind în presa de casă a Primăriei Floreşti de numeroasele deplasări la Bucureşti, poate că ar fi bine ca instituţia să prezinte cetăţenilor o informare în care să le explice pentru ce s-a deplasat edilul la Bucureşti în mai multe rânduri pe parcursul mandatului, căci rezultatele nu se văd. Se pare că aceste deplasăiri n-au avut ca scop solicitarea unui sprijin din partea celor doi miniştrii PNL, dacă cei PSD nu-i plac şi care au ocupat scaunul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Adică lui Relu Fenechiu sau Ramonei Mănescu.

Să trecem peste, ajungem la o primă instituţie care ar fi putut într-un fel sau altul să finanţeze construirea acestui drum: Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest). Dar surpriză! Nici de aici nu s-au cerut bani, nu începuse campania electorală!

Într-o solicitare făcută către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest aflăm că primăria Floreşti nu a făcut nicodată o solicitare către ei pentru acest proiect şi că urmează să intre în vigoare un nou program ce ar putea finanţa acest obiectiv. Facem precizarea că ideea acestui obiectiv nu există din mandatul actualului primar, ea există din mandatul fostului primar care a şi purtat câteva discuţii în acest sens, lucru ce cu siguranţă nu era străin de actualul primar. Programul ce ar fi putut fi accesat a fost închis, astfel că acele fonduri nu mai pot fi accesate.

raspuns adr nord vest

Buna ziua,

ADR Nord-Vest implementeaza Programul Operational Regional 2007-2013, care a finantat, pana in prezent, prin axa prioritara 2 „Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale” , reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, a strazilor urbane, precum si constructia/reabilitarea soselelor de centura cu statut de drum judetean.

Ce s-a finantat prin POR 2007-2013, axa 2, puteti vedea aici http://www.nord-vest.ro/ProiecteInImplementare.aspx?DMIValueID=16&County...

Pe viitorul Program Operational Regional 2014-2020, al carui document de lucru este inca in discutii cu Comisia Europeana, se poate preconiza finantarea imbunătăţirii infrastructurii rutiere de importanţă regională şi locală, dar conditiile specifice le vom afla numai dupa lansarea noilor ghiduri de finantare.

Documentul in draft se poate consulta aici http://www.inforegio.ro/images/programare2014-2020/POR%202014-2020.rar

Cu stima,

Andreea Marcu
expert comunicare
Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest
tel: 0264/431550, fax: 0264/439222
mobil: 0755 777012
comunicare@nord-vest.ro
www.nord-vest.ro

În imaginea alăturată veţi putea vedea că în alte oraşe proiecte asemănătoare au putut fi implementate cu succes.

jibou drum centura

Prin urmare, Primăria Floreşti a rămas în situaţia accesării de credite, indiferent de ce tip, dar cu siguranţă în aşa fel încât comunitatea să rămână îndatorată pe ani de zile. Dacă iniţial edilul s-a gândit la accesarea unui credit bancar, e la fel de uşor să accesezi şi credit furnizor (şi le spun pe ambele pentru că domnul primar e cam nehotărât şi când are câte o sclipire vine cu o nouă hotărâre de Consiliu Local).

Bun acum că ştim clar că nu s-a mişcat un deget pentru a obţine fonduri, nici cea mai mică încercare, măcar pentru o parte din lucrare dacă nu pentru toată, se pare că nici varianta construirii drumului pe tronsoale nu a fost una pe planul administraţiei locale.

Şi dacă tot discutăm de pură politică în administraţia locală (aceea despre care care vorbea primarul presei în ultima conferinţă), vă mai spunem ceva. Dacă n-ar fi fost vorba de politică, nu l-ar fi deranjat nici iniţiativa consilierilor PSD în privinţa şcolii pe care putea (la bugetul pe care îl are comuna din spusele dânsului) să o construiască deja. Dar a preferat să tot mute banii veniţi de la Consiliul Judeţean Cluj pentru că sunt ai PNL, în timp ce fostul edil se tot chinuie să cumpere o casă ca să îşi spele păcatul comis în mandatul său.

Prin urmare, şansele nu sunt pierdute şi dacă nu se găsesc fonduri pentru întregul proiect cu siguranţă nu va fi la fel pentru comună dacă se îndatorează cu 7 milioane de euro sau cu mai puţin. Şi să nu uităm că după ultimul comunicat venit din partea Primăriei Floreşti, comuna urmează să mai imprumute 2 milioane de euro pentru şcoala promisă.

Citeşte şi:

Primăria Floreşti nu are bani pentru ce a promis şi va îndatora comuna cu milioane de euro pe aproape 10 ani

CERETI DEMISIA LUI SULEA! Ala nu are rusine, si nu pleaca din primarie pana cand nu e scos pe sus! Sulea va baga comuna in CARANTINA!

Server cu 8Gb RAM? Mu ha ha... aia e o pârlita de statie care pe emag probabil costa cat jumatate din banii pe care i-au dat primaria (prob i7, 8GB RAM si 8TB). Si 6300 lei pe licente?... ce-ati cumparat fratilor ce v-a costat asa mult?!
Sulea sa se laude atunci cand va oferi sistem pentru plati online a taxelor, pana atunci sa nu bage pe gât in media cu numele fastuos "server" ca sa poate justifica multimea de bani. Daca cumpara un server in adevaratul sens al cuvantului, il costa de 10 ori mai mult.
Praf in ochi...

Degeaba încasează Sulea banii florestenilor, daca de 3 ani de când e primar nu o reușit sa facă nimic din ce o promis in campanie.
Ferma puturoasa e tot acolo si acolo va rămâne, zicea chiar Sulea ca nu ar vrea sa se mute.
Variante alternative de acces in Cluj ioc, stai in trafic minim 2 ore zilnic
Canalizarea din Floresti da pe'afara la orice ploaie mai serioasa
Mai nou ii invazie de șobolani, de parca caii si maidanezii de pe strazi nu erau de ajuns
Sulea sta si cetește Mein Kampf si își face catedrala in spate la polus, pe banii primăriei.
Atunci după ce sa ii plătesc impozite la Sulea??? Sa își bata joc de banii mei?

Degeaba cauta Sulea solutii sa ia cat mai multi bani de la floresteni, daca el de cand a fost ales primar nu a facut nimic din ce a promis in campanie:

Ferma puturoasa e tot in centrul comunei, si acolo va ramane, asa cum a declarat chiar Sulea.

Variante alternative de acces in Cluj nu au fost facute, astfel ca pierdem zilnic minim 2 ore in trafic spre la 3 km de Cluj.

Canalizarea da rahatul pe dinafara la orice ploaie mai serioasa.

In locul in care trebuia sa se construiasca spitalul regional de urgenta sunt doar balarii.

Avem invazie de sobolani, de parca caii si cainii maidanezi de pe strazi nu erau de ajuns...

Strazile sunt pline de gropi si fara trotuare.

Atunci dupa ce sa ii dau banii lui Sulea??? Sa isi bata joc de ei??

(scuze pt. mesajul dublat. am crezut ca cel mai de sus nu a fost postat, si am mai scris o data)

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide