Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Miercuri, 24 Sep. 2014, 14:56
1
3448

SB: 12 foşti sau actuali manageri de spital sau şefi de secţie au fost găsiţi incompatibili sau în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese de natură administrativă și penală în cazul a nu mai puţin de 12 foşti sau actuali manageri de unităţi medicale din judeţul Sibiu.

sp
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Potrivit ANI, Maria-Diana Calcatinge şeful Secţiei Interne la Spitalul Municipal, a semnat două contracte de consultanță științifică în domeniu medical cu o societate comercială care desfășoară relații comerciale cu unitatea medicală și cu care ea a încheiat, în perioada 2008 - 2014, un număr de 26 de contracte și acorduri de furnizare produse medicamentoase.

În anul 2011, potrivit ANI, Maria-Diana Calcatinge a încheiat, la rândul său, două contracte cu societatea comercială respectivă, în urma cărora aceasta a obținut un folos patrimonial în valoare de 13.063 de lei.

De asemenea, Bogdan Păcală, şef de secţie în Spitalul de Psihiatrie "Gheorghe Preda" din Sibiu şi fost director medical interimar al unităţii (în perioada 2 decembrie 2013 - 3 martie 2014), se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28 mai 2007, arată ANI, având în vedere că exercită şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

Şi Mihai Neamţu, fost director medical în cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 septembrie  2008 - 9 aprilie 2012. El a exercitat atunci şi funcţia de administrator unic al unei societăţi comerciale.

Mai mult, nouă şefi de secţie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au fost găsiţi de Agenţia Naţională de Integritate în stare de incompatibilitate sau conflict de interese.

Adrian Şanta, şeful Secţiei Radiologie-Imagistică Medicală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, fost manager interimar în perioada 2 august - 20 octombrie 2010, respectiv manager al spitalului între 20 octombrie 2010 - 9 iulie 2012, s-a aflat în stare de incompatibilitate între august şi noiembrie 2010 pentru că simultan cu funcţia de manager, a exercitat şi funcţia de medic primar în cadrul unei societăţi comerciale.
Astfel, arată ANI, Adrian Şanta a încălcat şi regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, aând în vedere că secţia de Radiologie pe care o conducea a încheiat un contract de sponsorizare cu societatea comercială în cadrul căreia soţia acestuia deţinea funcţia de medic (în perioada 1 februarie 1993 - 1 septembrie 2013) şi cu care aceasta a încheiat prin internediul cabinetului medical individual, un contract pentru servicii de medicina muncii, contract valabil şi în prezent.

Mai mult, spitalul a stabilit relaţii comerciale şi cu societatea comercială în cadrul căreia acesta a ocupat funcţia de medic primar (în perioada 7 decembrie 2012 - 1 februarie 2013). Astfel, arată ANI, au fost încheiate nu mai puţin de 96 acorduri-cadru/ contracte de furnizare medicamente cu societatea unde Şanta lucra ca medic primar, din 2010 până în prezent.
ANI mai arată că la data de 1 februarie 2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, Adrian Şanta a încheiat un contract de prestări servicii medicale cu societatea comercială în cadrul căreia a ocupat funcţia de medic primar, contract valabil până la data de 1 februarie 2016.

Paul Jurgen Porr, şeful Secţiei Clinice Interne I, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 9 iulie 2010, a precizat ANI. Acesta a exercitat şi funcţiile de manager – administrator al unei societăţi comerciale (din 9 iulie 2010 până în prezent) şi funcţia de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, din 5 martie 2013 până în prezent.

ANI l-a găsit pe Paul Jurgen Porr în conflict de interese penal, deoarece spitalul a achiziţionat în anul 2013 medicamente în valoare de 677 de lei de la S.C. Pfizer Ro, firmă cu care medicul a încheiat în 25 septembrie 2008 - 8 aprilie 2014, un număr de opt contracte de cesiune de drepturi şi un contract de prestări servicii consultanţă, şi de la care a primit beneficii financiare în valoare de 12.624 de lei.

Şi şeful Secţiei Cardiologie I, Ioan Maniţiu, se află, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 mai 2006, întrucât exercită şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. El a încălcat, de asemenea, regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală atunci când a încheiat contracte cu patru societăţi furnizoare de medicamente.
Şeful Secţiei de Oncologie, Valeria Văleanu, se află, de asemenea, în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 mai 2007, întrucât este şi administrator al unei societăţi comerciale.

ANI a arătat că ea a încălcat şi regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, pentru că a obţinut foloase materiale pentru sine, urmare a încheierii de contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuală cu S.C. Pfizer România S.R.L. şi S.C. Roche România S.R.L., în condiţiile în care cele două societăţi au încheiat contracte de furnizare medicamente cu spitalul.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a mai încheiat şi contracte de execuţie lucrări (valoarea contractului fără TVA fiind de 25.479 de lei), cu societatea comercială la care soţul persoanei evaluate a deţinut calitatea de administrator-preşedinte al consiliului de administraţie în perioada 18 noiembrie 2011 – 26 aprilie 2013.   

Marcel Pereanu, şeful Secţiei Clinice de Neurologie, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 25 mai 2007, întrucât exercită şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. De asemenea, spitalul unde lucrează a stabilit relaţii comerciale cu trei societăţi comerciale cu care Pereanu are încheiate contracte şi convenţii, drept pentru care s-a constatat că acesta a încălcat şi regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală.

Şi şeful Secţiei Cardiologie II, Emil Băcilă, a fost găsit în conflict de interese de natură penală. ANI arată că acesta a încheiat contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuală cu S.C. Pfizer România SRL, obţinând un folos material pentru sine în cuantum de 9.166 de lei, în condiţiile în care societatea a încheiat un acord cadru de furnizare medicamente cu spitalul la data de 1 februarie 2013.      

Nicolae Grigore, şeful Secţiei de Urologie, se află şi el pe lista ANI pentru că a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese. Astfel, la 1 aprilie 2013, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a încheiat cu Clinica Polisano (clinică în cadrul căreia acesta a activat în perioada 2004 - 2013 ca medic colaborator) un contract de furnizare servicii medicale de imagistică de înaltă performanţă pentru pacienţii internaţi. În baza contractului, clinica a obţinut venituri de 580.752 de lei.

În ceea ce o priveşte pe Ligia Popa, şeful Secţiei Fizioterapie I, aceasta a fost găsită în conflict de interese penal pentru că a încheiat contracte civile, contracte de consultanţă şi contracte de cesiune a drepturilor de autor cu mai multe societăţi comerciale cu care Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a încheiat şi derulat contracte de furnizare servicii medicale şi contracte de furnizare produse.

Pe lista ANI mai apare şi Mihai-Dan Roman, şeful Secţiei de Ortopedie, care se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 3 ianuarie 2012. De atunci, Mihai-Dan Roman  exercită şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

 

Articole din aceeasi categorie
Potrivit unui studiu realizat de o firmă de profil, locuințele din Cluj s-au ieftinit cu câțiva euro pe metru pătrat
08 Apr. 2019
14:58
6
În Parcul Industrial Tetarom III din Jucu s-a inaugurat recent o nouă investiții demarate de unul dintre cei mai mari clienți ce activează în acest perimetru: grupul italian de electrocasnice De’Longh
08 Apr. 2019
13:26
0
Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţulu
08 Apr. 2019
13:13
0
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va deplasa marți, 9 aprilie, începâ
08 Apr. 2019
10:15
0
Compania de Apă Someș a anunțat întreruperi ale furnizării apei potabile în localitățile Florești și Cetan.
08 Apr. 2019
09:28
0
Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea zonei
08 Apr. 2019
08:56
0

Post new comment

Comentarii

Cautam persoane sa lucreze ca operatori online intr-un program de lucru foarte flexibil de 3 ore pe zi. Castigurile sunt de aproximativ 300 euro lunar si oferta este valabila pentru toate localitatile tarii. Activitatea se desfasoara pe internet si veti primii toate instructiunile necesare prin email si prin telefon. Sunt necesare doar cunostinte de baza in utilizarea calculatorului. Pentru mai multe detalii,trimiteti un mesaj cu textul “info” la adresa de email: ntztipu@yahoo.com

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide