Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Joi, 14 Aug. 2014, 09:53
2
3774

Prefectul cere instanţei anularea hotărârii prin care Oleleu a fost revocat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a atacat astăzi în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean prin care a fost aprobată revocarea din funcţie a vicepreşedintelui instituţiei, Ioan Olelelu. Prefectul susţine şi că cel care i-a luat locul lui Oleleu, Mihai Seplecan, nu poate fi desemnat legal să exercite atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj.

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Prefectul judeţului Cluj a atacat astăzi în contencios administrativ Hotărârile Consiliului Judeţean Cluj prin care Ioan Oleleu (PSD) a fost revocat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj, cea prin care Mihai Seplecan (PNL) i-a luat locul şi cea oprin care acelaşi Seplecan a  a fost desemnat să exercite atribuţiile preşedintelui instituţiei. Prefectul a solicitat instanţei de judecată anularea celor trei hotărâri, ca fiind nelegale. Acţiunea a fost înregistrată la Tribunalul Cluj.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, prin Hotărârea nr.183/31.07.2014, Consiliul Judeţean Cluj a aprobat revocarea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a lui Ioan Oleleu.

De asemenea, prin Hotărârea nr. 184/31.07.2014, Consiliul Judeţean Cluj a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj Mihai Seplecan, pe locul de vicepreşedinte declarat vacant ca urmare a revocării din funcţie a domnului Ioan Oleleu.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr.185/11.06.2014, Mihai Seplecan a fost desemnat să exercite atribuţiile preşedintelui CJ Cluj pe perioada suspendării de drept a mandatului de preşedinte, ca urmare a măsurii arestării preventive a lui Horea Uioreanu.

În urma controlului de legalitate exercitat de către Prefect asupra celor trei hotărâri ale Consiliului Judeţean Cluj, acestea au fost apreciate ca nelegale.
Astfel, arată instituţia Prefectului, Hotărârea nr.183/31.07.2014 încalcă prevederile art 101 alin. 3 din Legea 215/2001, republicată cu modificările şi completările ulterioare, respectiv Legea 215/2001 nu reglementeză în niciun fel revocarea din funcţie a vicepreşedintelui consiliului judeţean, neexistând nicio prevedere privitoare la condiţiile, motivele şi procedurile de urmat în această situaţie, legea prevăzând doar condiţiile şi procedura de urmat pentru eliberarea din funcţie a vicepreşedintelui consiliului judeţean.

„În fapt, revocarea are efecte atât pentru trecut, cât şi pentru viitor. În speţă, Ioan Oleleu a îndeplinit atribuţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean mai bine de doi ani, iar efectele produse în această perioadă prin exercitarea atribuţiilor nu pot fi şterse prin revocarea acestuia din funcţie. Actele administrative care au produs efecte fiind realizate material, acestea se încadrează în categoria excepţiilor de la principiul revocabilităţii actelor”, arată prefetul.

De asemenea, HCJ nr. 183/31.07.2014 încalcă prevederile legii privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative.

„Respectiv, aşa cum rezultă din interpretarea strict gramaticală a textului art 18 alin 4 din Legea nr 393/2004 prin folosirea conjuncţiei “sau” termenul de eliberare este identic cu cel de revocare. Prin urmare, efectele pe care 183/2014 le produce sunt identice cu ale HCJ 169/2014, ambele generând încetarea înainte de termen a mandatului de vicepreşedinte a lui Ioan Oleleu, iar HCJ 169/2014 a fost deja atacată în contencios administrativ de Instituţia Prefectului Cluj. În concluzie, este interzisă de lege adoptarea a două acte administrative cu acelaşi conţinut, cum este cazul în speţă”, mai arată prefectul.

Şi hotărârea privind alegerea vicepreşedintelui CJ, în locul declarat vacant, este declarată nelegală. „Întrucât hotărârea prin care Ioan Oleleu a fost revocat din funcţie a fost adoptată în aceeaşi şedinţă, aceasta nu a putut fi comunicată celui vizat în mod oficial şi prin urmare nu avea cum să îşi producă efectele”, mai arată instituţia Prefectului.

Prefectul Gheorghe Vuşcan a mai arătat că la momentul adoptării HCJ 185/2014, Mihai Seplecan nu ocupa în mod legal funcţia de vicepreşedinte al Cosniliului Judeţean Cluj. „Astfel nu ne găsim în situaţia desemnării legale a acestuia să exercite atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj”, a mai arătat prefectul.

 

Articole din aceeasi categorie
Potrivit unui studiu realizat de o firmă de profil, locuințele din Cluj s-au ieftinit cu câțiva euro pe metru pătrat
08 Apr. 2019
14:58
7
În Parcul Industrial Tetarom III din Jucu s-a inaugurat recent o nouă investiții demarate de unul dintre cei mai mari clienți ce activează în acest perimetru: grupul italian de electrocasnice De’Longh
08 Apr. 2019
13:26
0
Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţulu
08 Apr. 2019
13:13
0
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va deplasa marți, 9 aprilie, începâ
08 Apr. 2019
10:15
0
Compania de Apă Someș a anunțat întreruperi ale furnizării apei potabile în localitățile Florești și Cetan.
08 Apr. 2019
09:28
0
Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea zonei
08 Apr. 2019
08:56
0

Post new comment

Comentarii

http://www.evz.ro/cum-se-fura-din-bugetul-statului-pentru-un-gardulet-de...
Cam asa ar fi trebuit sa arate si articolul vostru legat de micul tun dat de avram. Voi l-ati cam periat pe lapusan desi n-are nici o treaba nici ala.
P.S ma dezgusta si cei rosii,si cei portocalii, galbeni etc, nu-s de partea niciunui partid.

La 09:57 a aparut prima stire.Obositi mai sunteti! :))

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide