Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Miercuri, 30 Ian. 2013, 14:59
19
8865

Raportul MCV: Dac-aş fi Crin Antonescu, aş tremura puţin

Şi mi s-ar zbate buzele citind raportul pe justiţie al Comisiei Europene – adică un raport dur la prima vedere: dar ne face praf şi pulbere exact în punctele clamate de liberali şi conservatori: ANI, DNA, procuror general etc. - „nu avem toată puterea până nu avem şi Justiţia”: îţi aminteşti?

raportul mcv dac fi crin antonescu tremura putin
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Cu toate astea, faţă de nebunia din 2012, raportul pare chiar favorabil.

Şi în timp ce miliardarul Voiculescu îşi joacă la cacealma libertatea, Crin Antonescu nu mai are niciun motiv de bucurie.

În primul rând – şi nu de azi – percepţia publică deja face diferenţe majore între Ponta şi Antonescu, lideri amândoi ai USL. Mai mult, Ponta însuşi face eforturi să şteargă amintirea atentatului din vară şi oamenii sunt dispuşi să ierte – inclusiv Băsescu, inclusiv Barroso. Ca răspuns la atitudinea premierului, Antonescu face echipă cu Voiculescu, se contaminează reciproc în nemernicii de platou – chiar în numele a ceea ce-şi doreşte poporul de multă vreme: decenţă în relaţiile dintre Cotroceni şi Palatul Victoria.

Faptul că raportul MCV nu este unul dezastruos îi lasă pe liderii PNL şi PC în ofsaid, în timp ce premierul pare să accepte coroniţa de încurajare. Şi mai departe: Ponta e singurul aliat al lui Băsescu şi Băsescu singurul aliat al lui Ponta. Au arătat că-s dispuşi fiecare să treacă peste frecuşuri, sunt din ce în ce mai puţin surprinşi că pot să stea la masă să discute ca doi oameni de stat.

Şi da, asta o spun eu, cel care n-am votat în viaţa mea cu stânga, cel care se-ntreabă mereu la ce-i foloseşte buletinul de vot şi dacă-i ok să-mi mai stric o duminică la patru ani – asta pentru dăştepţii care m-ar cataloga pesedist sau băsist.

În al doilea rând, dacă Ponta va reuşi să atragă baronetul de partea lui (aici vorbesc de Dragnea, cel cu mâna pe robinetul cu bani), Antonescu devine un balast periculos atât pentru USL cât şi pentru România. Probabil – am mai spus-o şi mi-am luat suduieli :) - Ponta va candida la preşedenţia României mai repede decât s-ar aştepta unii şi alţii - şi da, Băsescu îi va fi de ajutor: şi paradox: fragilităţile amândurora vor fi o forţă mai mare decât a propriilor partide.

Dacă Ponta are într-adevăr ambiţii de om de stat, îşi va curăţa propriul partid (cu compromisurile de rigoare) şi va stabiliza şi opoziţia. E ceea ce a ratat Traian Băsescu sau poate nu era coaptă lumea noastră pentru asta: ai toată puterea, ok, acuma cheamă-i pe toţi la masă şi stabileşte zece priorităţi pentru România – şi astea nu le mai schimbi: au făcut-o şi polonezii şi nemţii şi cehii şi funcţionează.

Şi rezultatul cel bun pentru omul de stat, că-i Ponta, că-i Băsescu, nu e că-şi duce puterea mai departe, ci – şi nu ar trebui să fie spaimă – că duce puterea până la mine şi eu i-o dau înapoi,
că acuma ştiu că-i ok.

Voteaza articolul
4.8 / 5 (5 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Știu, serviciul de urgență e gratuit în România.
09 Mai. 2018
10:21
5
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7

Post new comment

Comentarii

Dacă aş fi Crin Antonescu mi-aş trage un glonţ în faţa de schizofrenic proaspăt trezit din somn şi aş scuti douăj de milioane de români să-mi asculte tâmpeniile.

Ia uite cum apar, asa zisi nationalisti, de fapt niste oligofreni rupti de realitate, sclavii Antenei 3 indoctrinati si indobitociti zi de zi, ora de ora. Sunt curios cum isi vor schimaba numele, in comentarii, dupa intelegerea Felix-Paszcani, de infintare a Antenei 4.

Pana la urma,acest raport MCV este o sanctiune a bunului simt impotriva nesimtirii crase a actualei Puteri, care a aruncat din nou Romania la periferia Europei, exact atunci cand eram la un pas sa scapam de MCV si sa intram in spatiul Schengen. Sa nu ne amagim cu indeplinirea criteriilor tehnice Schengen, pe care Mark Gray a subliniat-o din nou.

cel mai gretos text scris pana acum de amicul viperei antiromanesti Monika Makowey.

De fapt, dacă nu se respectă cât de cât interese ale unor amărâți ca românii, toată construcția europeană se duce pe copcă. Iar nemții vor veni ingenui, când românii disperați vor întoarce armele ca în august 1944: „voi spuneați că sunteți tot timpul de acord cu noi, de ce nu ne-ați spus că aveți probleme?”. Și vor avea dreptate nemții, nu ei sunt de vină de ceața groasă din România, provocată de Băsescu sau Monica Macovei și de mass-media execrabilă precum Antena 3. Succesul Antenei 3 se explică prin faptul că nu există altceva decât această latrină care să le exprime oamenilor propriile dureri. Oamenii preferă un escroc penal ca dan Voiculescu în locul spectacolului dizgrațios al pupatului de tip feudal în fund: al băsiștilor - în fundul lui Băsescu, al lui Băsescu - în fundul Angelei Merkel.

Greierele si furnica

VERSIUNEA ELVEŢIANĂ

Furnica munceşte greu toată vara în arşiţă.
Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă.

Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă.
Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine.

Greierele tremurând de frig nu are nici hrană nici adăpost şi moare îngheţat.

SFÂRŞIT

VERSIUNEA ROMANEASCA

Furnica munceşte din greu toată vara în arşiţă.
Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă.

Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă.

Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine.

Greierele tremurând de frig organizează o conferinţă de presă şi întreabă de ce furnica are dreptul să stea la căldură şi să mănânce bine în timp ce alţii, mai puţin norocoşi decât ea, suferă de frig şi foame.

Televiziunea realizează emisiuni în direct care arată greierele tremurând de frig şi difuzează extrase video cu furnica stând frumos la căldură într-o casă confortabilă, cu o masă plină de provizii.

Românii sunt şocaţi de faptul că, într-o ţară atât de bogată, bietul greiere e lăsat să sufere în timp ce alţii trăiesc în huzur.

Ziariştii fac interviuri în care întreabă de ce furnica s-a îmbogăţit pe spinarea greierului şi interpelează guvernul pentru a mări impozitele furnicii, astfel încât aceasta să plătească "cât se cuvine".

Se organizează manifestaţii în faţa casei furnicii.

Funcţionarii publici decid să facă grevă de solidaritate 59 de minute pe zi pe o perioadă nelimitată.

Un filosof la modă scrie o carte care demonstrează legăturile furnicii cu
torţionarii de la Auschwitz .

Ca răspuns la sondaje, guvernul emite o lege privind egalitatea economică şi o lege (aplicată retroactiv asupra perioadei de vară) anti-discriminare.

Impozitele furnicii sunt mărite şi furnica primeşte o amendă pentru că nu l-a angajat pe greiere ca asistent.

Casa furnicii este confiscată de autorităţi pentru că furnica nu are destui bani ca să-şi plătească şi amenda şi impozitele.

Furnica pleacă din România şi se instalează în Elveţia unde contribuie la bogăţia economică.

Televiziunea face un reportaj despre greiere care de acum s-a îngrăşat.

Acesta este pe cale să termine proviziile furnicii, chiar dacă primăvara e încă departe.
În casa furnicii se ţin în mod regulat întruniri ale artiştilor şi scriitorilor de stânga.

Cântăreţul Ickxsulescu compune cântecul "Furnică, opreşte-te!"

Fosta casă a furnicii, devenită locuinţă socială pentru greiere, se deteriorează pentru că acesta nu face nimic pentru a o întreţine.

Guvernului îi este reproşată lipsa mijloacelor.

Este înfiinţată o comisie de anchetă ce va costa 50 milioane de euro.

Greierele moare de supradoză cu etnobotanice.

Ziarele şi televiziunile comentează eşecul guvernului de a redresa cum trebuie problema inechităţii sociale.

Casa este invadată de o bandă de gândaci tuciurii, emigranţi.

Gândacii organizează cămatăria, prostitutia, taxele de protectie, traficul de droguri şi terorizează comunitatea.

Guvernul se felicită pentru diversitatea multiculturală a României.

Sugestiva aceasta, hai sa-i zicem , fabula. Pacat ca nu va apartine.

La cat scrii zilnic pe aceasta pagina, nu pot sa nu ma intreb de esti greier, sau furnica...?!?!?!

Arpad Zoltan Paszkany a devenit, într-un interval scurt, din vanzator de maşini second hand, un prosper om de afaceri, care deţine reprezentanţele locale ale firmelor Opel si Chevrolet, precum si cel mai important imobil de birouri din Cluj, Sigma Center. El este administratorul companiei Polus şi reprezentant al holdingului TriGranit Feijlesztesi RT din Budapesta. Afacerea POLUS a intrat în atenţia presei încă din 1998, atunci când un teren proprietate publică a statului, de 34 hectare, aflat în apropiere de Cluj-Napoca, a intrat în posesia firmei respective prin contribuţia directă a fostului prefect de Cluj, Alexandru Farcaş, şi a lui Radu Sârbu.
Paszkany, finanţeaza cu banii spionajului maghiar, echipa de fotbal CFR Cluj. Fugit şi revenit în ţara dupa `90atunci, el are sarcina să câştige Campionatul în România pentru a influenţa mai puternic zona centrala a ţării, unde echipa clujeană este percepută ca una fanion al Ungariei. Întemeiată în anul 1907, în Cluj, echipa era perceputa ca fiind a maghiarilor, în timp ce Universitatea Cluj, întemeiata în anul 1919, era considerată a românilor. Această delimitare provine din anul 1940, cand nord-vestul Transilvaniei a fost cedat Ungariei horthyste, iar Universitatea din Cluj s-a refugiat la Sibiu şi, o dată cu ea, şi echipa de fotbal a studenţilor. CFR Cluj a rămas în oraş şi s-a înscris în campionatul de fotbal al Ungariei în perioada 1940-1944, act considerat de români o trădare făţişă. Paszkany mai controlează şi un „grup regionalist” – „Eureka”, acesta acţionând sub comanda Budapestei şi având ca obiectiv regionalizarea României.

Oh ce te mai roade invidia. Fa si tu a el. Poti?

banuiam eu cine e A. Paszkany si de unde are banii, asa e, noi ungurii mereu am lucrat in haita precum cainii de preerie din America, pacat ca dl. Gherman pe care il simpatizez oarecum, suge de la o tata acra ca Paszkany!

Da ..m-am prins .iar vin unguri -)) ! eu zic ca si ungaria este controlata de Pascani ,si poate si consil Europei, si Baroso si Merkel fac anticamera pt audienta la Pascani. Si Obama este controlat de ungurul aiesta si clubul de afaceri numit "Grupul Bildenberg" care este mondial si nu regional se afla sub comanda directa de la Pesta, si tat de Pascani este controlat. na ce zici? vin unguri ..frate?-))

Uneori tare ma intreb daca nu-i fi devenit si tu colonel , domnu' Gherman ?

Se dă Ponta cu Băsescu, deci îl pupăm și Ponta undeva. Mari vizionari, Ponta și Băsescu, vor să construiască națiunea începând cu reconstrucția regiunilor, mari iubitori de Ardeal, o mentalitate profund europeană la ambii.. Băsescu se duse în America Latină, unde UE a investit deja 400 de miliarde de euro. De ce ar fi investit în România, când România are excedent de capital și caută plasamente în Peru? Nu sunt încântat nici de MCV, nici de Antonescu, însă tema respectivă îmi pare mai interesantă.

Hai sictir, netrebnicilor!

Sunt de dreapta din nastere,dar pe Ponta l-am vazut presedinte,de cand a fost reales cel mai tanar politician roman.Ai crede ca mentori lui sunt Iliescu,Nastase sau Mitrea,dar incep sa vad in el ,un pic de coloana vertebrala de maghiar.Cred ca sa molipsit de la pilotul lui,care intamplator e soferul.Peceneg fiind,Ponta,e smecher.Sunt tot mai convins,ca o sa vedem ce n-am vazut si nici n-am sperat.O Transilvanie autonoma o sa avem,cand Ponta o sa fie presedintele unui stat sudist peceneago-cuman.Acesta e visul meu!

Pai a devenit deja evident. Si Tapalaga si Turturica au observat asta. Ponta a inteles pe ce cale trebuie sa mearga daca vrea sa faca cariera lunga in politica mare. Si mai ales a invatat mult de la Basescu. Zi ca ei si fa ca tine. Prin urmare e doar o chestiune de timp pana cand ii va bascula pe Antonescu si Voiculescu din remorca sa.
Si mai cred din ce se aude ca mai pregateste si inchiderea Antenei 3 pe modelul OTV. Deh ca sa n-aiba cum sa se razbune Voiculescu din puscarie pe el. Sefa CNA deja a anuntat ca va inainta un nou proiect de lege pe baza recomandarilor din MCV-ul publicat azi de CE. Viitorul se anunta interesant cu Ponta. O spune asta un om care tot n-a votat stanga niciodata.

Nu stiu domle, da sigur ungurii-s de vina. Mama lor de budapestani....
Orice se intampla -n tara asta rau, sigur maghiarii-s p-aproape. Si Basescu e un fel de maghiar, dar astia ii zic tatar. Nöstásze e un pseudo maghiar, Vajkúlészkű la fel. Peste vreo 2-3 ani si Pónta va fi maghiar.

Ca astia au capu rosu cand apar la tv, ca tre sa convinga romanimea ...unii mai au si pielea mai alba si asa daca ne stergem mucii verzi de iei, am gasit ungurii vinovati. Si astfel credem ca o sa traim bine, ca i-am deconspirat. Uraaaaaaaaaaa ...lasa ba ura, treci la munca. Construieste, cladeste ceva. Fa bilute ptr airsoft, creaza ceva. Da nu noi, nexam frate, stim de toate. Toti is prosti numa noi cu muci-n cap. Macar de o fermenta.

S-auzim de bine nea Sabine, si de autonomie.

iar vorbesti din wc secuiule ?

numai securistii asculta ce vorbeste lumea in wc. io cred ca tu cautai altceva in wc-ul omului cand l-ai auzit.

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide