Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Vineri, 30 Noi. 2012, 11:44
26
9207

Cum se vede din studio campania electorală

Asta văd eu: cu excepţiile faine care la români niciodată nu se adună în acelaşi partid. Asta deşi pedeliştii recunosc profesionalismul unui Tănăsescu sau Florin Georgescu, deşi pesediştii recunosc verticalitatea Monicăi Macovei sau a lui Cristi Preda. La fel, a Adrianei Săftoiu.

cum se vede din studio campania electorala
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Deci vin candidaţii şi povestesc despre cum se mulează ţara pe ideile lor.

Şi se vede aşa:

Useliştii: simt în nări mirosul victoriei şi poate de-aia nu se mai obosesc să explice proiecte. Vin şi se rezumă la a cita din broşurile partidului, la concurenţă cu atacurile la pedelişti. Ce nu mă miră: sunt pasionali când vorbesc de închiderea spitalelor şi de pacienţii care-şi târâie perfuziile de la un judeţ la altul, dar nu zic nimic că alaltăieri guvernul Ponta a închis două spitale în Mehedinţi şi unul în Botoşani.

Pedeliştii: blocaţi. Sunt în situaţia unui urs mare, dar bolnav. Nu pricep că singura salvare le-ar fi putut fi onestitatea publică: ar fi putut explica băbeşte că tăierile de salarii au fost musai să fie, în condiţiile în care am aruncat banii pe toate aiurelile – de exemplu, Tăriceanu, care a preferat să bage banii din privatizarea unei mari bănci în consum şi pensii, nu în investiţii. Nu ştiu de ce, dar am impresia că oamenii – candidaţii dreptei – vin gata obosiţi la emisiuni şi marea lor încercare e să răspundă reproşurilor, nu să promoveze proiecte.

Udemeriştii: poate cei mai calmi. Se vede unoeri că stau cu frica-n sân a propos de intrarea în Parlament, dar maschează asta prin seriozitatea discursului. Zic: se vede că au un proiect şi-l duc mai departe, iar apropierea de tabăra politică românească le-a pus şi un pic de imaginaţie balcanică în comunicare – ceea ce poate fi ok pentru ei.

Peremiştii: Gheorghe Funar.

Pepedediştii: vasalii domnului Dan încearcă din răsputeri să stea în două luntri: pe de o parte sunt tentaţi de populismul liderului suprem, pe de altă parte le-ar plăcea să fie priviţi ca un aer proaspăt. În general par de bună credinţă, doar că vor şi ei să înveţe un pic din curvăsăria ălorlalţi: unu' vorbea pasional despre umilinţa dascălilor şi viaţa lor grea – dar la mână avea, el: tot dascăl, un ceas Fossil de câteva sute de euro. Nu c-ar fi bai, dar îţi vine să râzi şi poate chiar atunci se mută cadru' pe tine.

Pepemetiştii: par să aibă un proiect – bun-rău, dar proiect pentru România de peste ani. Dar stau rău cu candidaţii. Par oameni ok şi de bună credinţă, numai că astea nu mai sunt de-ajuns. Alegătorii vor forţă, puterea de a schimba lucrurile pe care le clamezi ca program electoral.

Când nu e cadrul pe mine gândesc aşa:
ştii ce-i culmea?: oamenii ăştia vorbesc între ei despre ţară şi niciodată despre noi.

Voteaza articolul
Nici un vot
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Știu, serviciul de urgență e gratuit în România.
09 Mai. 2018
10:21
5
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7

Post new comment

Comentarii

Domnule Gherman,

Astept un raspuns din partea dumneavoastra!!!!!! Altfel, cred ca ,scriem degeaba.

Mihai: "Domnule GHERMAN,

Va ro g sa-i interbati pe domnii candidati daca stiu despre legea 95 /2006 ,lege care adus la inchiderea miilor de P.F.A.ACEASTA LEGE PREVEDE CA , PE LANGA IMPOZITUL DE 16 % ,CEL CARE DETINE UN PFA SA PLATEASCA INCA ODATA SANATATEA(5.5 %) VA DAU UN CAZ CONCRET :O PERSOANA CARE LUCREAZA 8 ORE INTR-O FIRMA ISI PLATESTE SANATATEA ,DUPA MASA FACE CURATENIE LA DOUA FIRME CA SA-SI POATA INTRETINE FAMILIA , ESTE NEVOITA SA PLATEASCA IMPOZIT 16% ( ESTE NORMAL) ,DAR SA PLATEASC INCA O DATA SANATATEA , ESTE UN JAF .CREDET CA PERSOANA RESPECTIVA BENEFICIAZA DE CEVA IN PUS LA SPITAL??????.......CONCLUZIE; ORI INCHIDEM PFA ORI LUCRAM LA NEGRU. SUNTEM MANDRI CA SUNTEM ROMANI??????".

îmi cer scuze, doar acum am văzut întrebarea. voi pune în discuţie în această seara întrebarea ta. îţi mulţumesc

@sabin gherman
Articol despre libertate? Ma faci sa rad. A cui? Poate a altora. Atat timp cat incerci sa legitimizezi o actiune a unei entitati finantate de alt stat, care are are ca si scop declarat un obiectiv contrar intereselor entitatii careia ii apartin (logic ar fi sa-i apartii si tu), articolul tau mi se pare cel putin imoral(aspectul legal nu mai are relevanta).
Mai mult, ai tupeul sa pui pe acelasi plan cu al astora proiectul profesorului Boila.
Profesorul clujean leaga descentralizarea de intarirea „prestigiului si puterii Capului Statului, care va interveni mai des si desigur cu mai mult succes în diriguirea trebilor Statului”, Romania ramanea un regat constitutional, statul roman era indivizibil si drepturile sale „emana dela natiunea romana alcatuitoare de stat”, iar teritoriul era inalienabil. Dieta, ar fi trebuit să gestioneze „descentralizarea reala”, subordonata ideii naţionale.
Spui ca-mi trec mie gargauni prin cap? Din pacate acestia trec prin capatanile discipolilor tai. Iti exemplific cu cateva din afirmatiile lui ovi:
“Mi-as dori sa scrie altceva in pasaportul meu. Sa scrie ARDELEAN. Sau TRANSILVANEAN. Dar nu roman. Vreu Transilvania, Banatul si Bucovina independente. Cu capitala la Sibiu!!!”
"Transilvania daca si-ar lua independenta ar fi fata de Moldova si Muntenia cum sunt acum Slovenia si Croatia Serbia si Bosnia."
“Adica de ce la iugoslavi functioneaza treaba chiar daca din cauza sarbilor au avut ceva razboi - acum e bine”
Prin faptul ca n-ai luat niciodata atitudine fata de acest gen de afirmatii, se dovedeste ca s-ar putea sa aderi la ele. Nu te-a sensibilizat nici macar sintagma “ceva razboi”, una care ascunde imensa drama a unor natiuni.
Zici ca sunt postac de partid. Spune-mi, ce partid ar fi interesat de acest tip de mesaj nationalist, decent, nesovin, constructiv, care promoveaza buna-credinta? Sincer, m-as bucura sa fac parte din acest partid.
Asa ca lasa “vrajeala” asta balcanica…

Scuze! L-am postat din gresala aici. Comentariul era destinat editorialului precedent.

Spui ca Pepemetiştii au un proiect pentru Romania. Da… Cam ai dreptate…
Or fi ei de buna-credinta, dar pentru a lor. Pentru altii is cam mult spre dreapta…
Putem intui din cateva convingeri politice luate cu copy paste din CV-urile unor candidati PPMT viitorul ce ne astepta:
Zsolt Attila Borbély
De când mi-am format convingerile politice, cam prin 1983, credo-ul meu
poate fi rezumat în două cuvinte: reintegrare maghiară. Cu alte cuvinte fuziunea culturală,
economică - si pe măsura posibilităţilor - politică a comunităţii naţionale maghiare fragmentate prin Tratatul de la Trianon, formarea acestei comunităţi într-o comunitate de voinţă si destin comun.
Pentru atingerea acestui scop, independenţa politică cât mai mare a maghiarilor din Transilvania
este indispensabilă, care, în condiţiile geostrategice actuale, poate fi închipuită în cadrul unei
autonomii pe mai multe niveluri. Un alt aspect este unificarea naţională peste frontiere, bazele
juridice ale acestei idei fiind create în 2010 de al doilea guvern Orbán prin extinderea dreptului la
cetăţenia maghiară. Politicienii maghiari au obligaţia morală si politică de a întări forţele
centrifugale în rândul comunităţilor din Bazinul Carpatic, si de a face tot ce le este în putință în
vederea independenţei faţă de statele străine, ostile.
Ede Lázár
Am decis să candidez pentru reprezentanţa „patriei” restrânse, a câtorva
localităţi din Scaunele Gheorgheni si Odorhei îndemnat de menirea mea, de profesia mea si de setul de valori comune cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania.
Zoltán Csibi
Vreau autoguvernare pentru Ţinutul Secuiesc!
T. Tibor Toró
Ca si presedinte al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, această
mostenire mă obligă la servirea fără compromisuri a comunităţii noastre secui-maghiare, la
reprezentanţa consecventă a autonomiei.
Imre Sánta
Motoul meu: cu credinţă, perseverenţă obstinată, fără compromisuri pentru maghiarii din
Transilvania, pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.
Sándor Soós
Interesele naţionale trebuie reprezentate unitar, independent dacă un politician lucrează în
Budapesta, în Bucuresti sau în Cluj-Napoca. Cred în Transilvania, cred într-un viitor mai frumos
pentru maghiari
Lajos Tamás Endreffy
Autonomie neapărat!
István Csomortányi
Maghiarii din Bazinul Carpatic constituie o naţiune autohtonă, constitutivă de stat, având o cultură si tradiţii originale, indiferent în câte fragmente a sfâsiat-o istoria.
Félix Hupka
Precum contele Mikó Imre a formulat: „Ceea ce cu violenţă nu, putem duce la împlinire lucrând
încet si domol.” Reprezint politica centrată pe Transilvania, ceea ce se poate obţine prin măsuri
economice!
Csaba Pálosi
Cred că ideea autonomiei naţionale va fi soluţia bună pentru toţi oamenii maghiari.
András Tőkés
Vreau să reprezint uniunea dreptei naţionale autonomiste. Consider important să începem reforma sistemului de învăţământ român, iar dacă asta nu e posibilă, desprinderea sistemului educaţional maghiar de cel român.
Lóránd Varga
Cred în faptul că o politică centrată pe Transilvania, bazată pe muncă, responsabilă ne
va asigura pentru ceea ce luptăm cu toţii – o regiune independentă, puternică, unde sunt
reprezentate în primul rând interesele maghiarilor din Transilvania.
Éva Konglovits
Sunt adepta angajată a unificării naţiunii maghiare de peste hotare,
respectiv a ideii unei Românii federaliste. Voi promova aceste idealuri, vreau să muncesc pentru a le realiza.
András Bereczki
Cu angajament naţional si crestin, gândire liberă civică, cred în politica pluralistă, si sunt adept al
autoguvernării maghiarilor din Transilvania.

Auzi Stefane vezi ca te dai de gol. Nu mai copia asa mult din rapoartele de informatii ale colegilor tai. Ca oricum nu ne mai sperii. Nu mai merge ca pe vremuri. S-au schimbat lucrurile. Acum chiar si securisti ca voi trebuie sa respecte ceea ce se cheam libertatea de expresie. Ca asta facem noi aici: discutam, vorbim. Am mai spus eu: incearca si tu si altii sa faceti diferenta intre a vorbi despre ceva si acel ceva. E ca si atunci cand vorbesti despre facut amor si facut amor la propriu. Mare diferenta crede-ma.

Esti ridicol! Sunt date publice luate de pe site-ul oficial al partidului. Am intrat acolo curios sa vad cine sunt acei “oameni ok şi de bună credinţă” care “par să aibă un proiect pentru România de peste ani” .

Domnule GHERMAN,

Va ro g sa-i interbati pe domnii candidati daca stiu despre legea 95 /2006 ,lege care adus la inchiderea miilor de P.F.A.ACEASTA LEGE PREVEDE CA , PE LANGA IMPOZITUL DE 16 % ,CEL CARE DETINE UN PFA SA PLATEASCA INCA ODATA SANATATEA(5.5 %) VA DAU UN CAZ CONCRET :O PERSOANA CARE LUCREAZA 8 ORE INTR-O FIRMA ISI PLATESTE SANATATEA ,DUPA MASA FACE CURATENIE LA DOUA FIRME CA SA-SI POATA INTRETINE FAMILIA , ESTE NEVOITA SA PLATEASCA IMPOZIT 16% ( ESTE NORMAL) ,DAR SA PLATEASC INCA O DATA SANATATEA , ESTE UN JAF .CREDET CA PERSOANA RESPECTIVA BENEFICIAZA DE CEVA IN PUS LA SPITAL??????.......CONCLUZIE; ORI INCHIDEM PFA ORI LUCRAM LA NEGRU. SUNTEM MANDRI CA SUNTEM ROMANI??????

mihai SUNTEM MANDRI CA SUNTEM ROMANI, NU SUNTEM MANDRI CA SUNTEM CONDUSI DE ASEMENEA POLITICIENI!

Fiule, una din boanghinele alea spurcare ce care te-ai inconjorat, m-o facut marlan boschetar si-o zis ca am violat o oaie si ca bunu-to s-o uitat ce fac.Auzit-ai?! Io tata-tu! Cum poti rabda ase scarbosenii pa langa tine? Boanginile alea is vandroci fara capatai, bune doar sa mature strazile si sa chere gunoiul din curtile oaminilor. De aia te-am crescut, ca sa te inhaitezi cu ase talhari?! Aiestia dupa ce-si fac mendrele o sa te zvarle si pa tine la caini. Cand te-am trimas la facultate la Craiova, m-am gandit ca Oliviu o sa aiba grije de tine si-i iesi om.Da ne-ai facut de ras, ca ni-i rusine de oamini. Auzi tu, sa umble el cu boanginile!

Io stiam, ca esti din Mures nu din Oltenia.

Lasa , Ceva , trebuie sa recunosti ca-i o gaselnita buna.
Bravo aluia de i-a trecut prin cap !!!! Numai prostii n-au umor iar asta are .

NEICA,
Oaia violata era ***EDITAT***!

Eu l-as vota pe unu care vine cu un proiect, in care orice functionar al statului, gireaza pentru integritatea lui la locul de munca, cu toate bunurile lui si ale familiei, iar pentru cei cu functii inalte, cum ar fi ministri, primari, consilieri, judecatori, procurori, directori de companii nationale, etc. ocupare functiei, sa aiba loc, numai dupa semnarea unui acord cu statul Roman, in care se specifica natura instrumentala a functiei lor, pentru buna functionare a statului, prin care ei isi exprima acceptul de a ocupa functia respectiva, cu reincadrarea actelor de coruptie, in posturile respective, ca acte de inalta tradare si pedepsite cu moartea, invarialbil de gravitate.

La prima executare v-oi reincepe sa cred in tara asta.

Nu e nevoie de ceva atat de complicat. Doua legi simple ar rezolva problema:
1. Confiscarea averii care nu poate fi justitificata
2. Daca esti functionar public sau demnitar si ai fost condamnat pentru coruptie sa nu mai poti lucra la stat sau sa nu mai fii demnitar cel putin 20 de ani. Ca acum stau 3 sau 5 ani si iar revin ori pe functii ori ca si candidati in politica.
Ah si ar mai fi importanta scoaterea imunitatii la parlamentari si ministri. De ce adica un consilier local sau un primar poate fi arestat de DNA dar un parlamentar are imunitate si trebuie intai voturile colegilor lui din parlament ca sa-l poata insfaca procurorii?

ovi, in general nu sunt de acord cu parerile tale, dar unde ai dreptate ai!

Nici mie nu-mi plave Ovi asta da' aici combate bine , halal !

ovi in general nu sunt de acord cu parerile tale, dar acum nu pot sa nu te aprob!

@ovi problema este ca, suntem cam masochisti..-)) ! daca nu batea vantul schimbari la sfarsitul aniilor 80, cred ca si la aceasta ora il avem pe taicutul Ceasca ))!!!! asa ca, unde esti tu Catalunie.!!..noi de aici vedem doar oportunitatea de a culege capsuni la ei,)) in rest mai nimic ca este foooarte departe.

Oare de ce nu ma mir cand spui ca singurul partid cu un proiect adevarat pentru Romania este P.P.M.T.?

Mihai: spun aşa: par să aibă un proiect, bun-rău. nu am spus că ar fi un proiect adevărat

Nu mai scrie, mai baiete, nu vezi ca doar boanghinele te citesc! De mic ai fost lipsit de cap si-ai avut mintea grea da' am crezut c-o sa te-ndrepti. De stiam cum vei iesi, ma castram cu-n an inainte si nu te-ai mai fi nascut. Hai la sapa, viata de la oras nu-i pentru tine!

Ce banc idiot de marlan boschetar. Probabil ca ai laptopul la stana si ai facut poze cu oaia violata de catre tine. Asa o fi zis si tact-o cand o vazut isprava!

Lasa sa castige USL-istii. Mie imi convine. 4 ani de guvernare USL o sa amplifice de cateva zeci de ori convingerea ca Transilvania trebuie sa fie autonoma sau chiar independenta. Inca mai sunt ardeleni care mai cred in baliverne precum patrie mama, Romania mare si alte bla bla-uri de astea. Lasa-i sa mai indure 4 ani de bataie de joc din parte lui Dragnea, Mazare, Vanghelie, Hrebenciuc si Oprisan si poate dupa aia se lamuresc si ei. Intre timp vedem si noi ce fac cei din Catalunia si Scotia ca sa invatam din exemplele lor cum se face o treaba istorica.

Pentru ovi,
Te intreb de ce nu se separa si nemtii? cum sustii tu pentru Transilvania?,de ce au dorit federalii si fosta Germanie democrata? Regionalizare?!...un fel de "divide et impera"in varianta moderna; sau nu te simti tratat destul de sluga in momentul cind treci granita de vest?
Hai sa ne separam toti! Fiecare sat, fiecare oras...etc.Unde crezi ca o sa ajungem?
Ai dreptate referitor la numele amintite mai sus!...dar ele nu sunt Romania!
Gindeste mai adinc (asta este valabil si pentru autor) si poate o sa vezi ca adevarata problema este nerespectarea drepturilor fundamentale din constitutie ale statului roman fata de cetatenii sai! AICI ESTE ADEVARATA PROBLEMA!

Mako,
Nemtii nu se separa pentru ca nu au de ce. Ei au deja autonomie locala pentru ca Germania este deja o federatie in care landurile se administreaza singure si in care toata lumea o duce bine. Deci nu vad intrebarea ta ca pe un argument paluzibil.
Uita-te la Cataluni, la Scotia, la Flandra sau chiar la ce vorbesc cei din regiunea Veneto din Italia. Peste tot pe unde guvernul central trateaza o regiune bogata ca pe o vaca de muls, la fel cum face si guvernul de la Bucuresti cu Transilvania, peste tot se vorbeste de separare, autonomie si independenta. Se e absolut normal. Nu poti sa stai capra decenii la rand si sa-i lasi pe altii sa-ti fure efectiv roadele propriei munci iar tu sa continui sa traiesti in mizerie si subdezvoltare.
Ah si nu ma simt deloc sluga cand merg in occident. M-am fript de cateva ori la inceput cand ziceam ca sunt roman si imediat incepeau ceilalti sa se uite lung la mine si sa fie suspiciosi. Cam de vreo 2 ani am invatat sa spun ca sunt transilvanean nu roman. Ei bine reactia celorlalti e cu totul alta.

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide