Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Marţi, 02 Apr. 2013, 09:24
33
13781

Cum am ajuns să alegem între Victor Ponta şi Crin Antonescu?

Eu nu ştiu ce leac de frică or fi primit de la europeni Victor Ponta şi Traian Băsescu, dar mărturisesc că-mi convine. Premierul din 2013 nu mai e cel din august 2012 şi asta se vede cu ochiul liber – e şi motivul pentru care fostul interimar Antonescu spumegă pe la Antene.

cum am ajuns sa alegem intre victor ponta si crin antonescu
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Şi: după ce a fost acuzat de plagiat şi de alte o sută de rele, a ajuns Victor Ponta cavaler al europenismului şi pare-se că e singurul care face faţă asaltului euro-“scepticemiei” propriilor aliaţi. Şi aici nu tovarăşii uselişti sunt lângă premier, ci chiar duşmanul său de odinioară, Traian Băsescu.

De fapt, ce se întâmplă? Rădăcinile trebuiesc căutate în acea frază-program a lui Voiculescu: “nu avem toată puterea până nu luăm şi justiţia”. Propunerea de re-inventare a Laurei Codruţa Kovesi a arătat până unde sunt dispuşi să meargă talibanii de stânga, dar şi cât de tare le ţîţîie pantalonii când e vorba de justiţie. Voiculescu a văzut că Adrian Năstase şi-a trăit minutul de aur călare pe targă şi brusc cifrele de rating îi dau fiori.

Practic, în afară de Cotroceni, nimic nu a unit USL-ul. Au crezut toţi într-o paradigmă a luptei de partid, în blitz-krieg-uri care să regleze centrii de putere. Numai că România e altceva decât o formaţiune politică şi Uniunea Europeană altceva decât Casa Poporului.

Ce avem? Un preşedinte singur-cuc, reanimat pe Facebook de fundaţii şi mişcări populare. Un premier înjurat din plin, dar care face trecerea de la om politic la om de stat. O opoziţie mică de tot, auto-devoratoare, şi o altă opoziţie – oximoron: la putere adică, hotărâtă să termine cu orice preţ ce a început în august 2012. Strategiile sunt vizibile la liber: Crin Antonescu şi-a tras aghiotant cu ştaif, Johannis, în eventualitatea unui tandem la prezidenţiale dacă Victor Ponta continuă să respecte pactul de coabitare cu Băsescu. Antonescu îl poate propune deci premier pe sibianul naiv, Voiculescu îi sprijină cu mass-media şi Ponta e prins între “datoria” de a-l urî pe Băsescu şi cea a promisiunilor către Comisia Europeană. Senzaţia e că pentru dl Antonescu nu contează altceva nimic, nici măcar România, în afara faptului că el vrea să fie preşedinte şi cu asta basta.

De partea cealaltă, Victor Ponta e obligat să joace pe sârmă. A convins o parte a baronilor că pot fi iertaţi de toate relele dacă merg pe calea principiilor europene şi încet-încet re-adună PSD-ul de partea sa. Aliatul bine-temperat, cu atacuri strategice - atâta cât să nu dea sentimentul total al solidarităţii - e Traian Băsescu, bubuit din interior de (fostul) PDL şi tocat seară de seară de oamenii lui Voiculescu.

Era şi cazul ca buba să se spargă: într-o ţară atât de coruptă, a ajuns justiţia să fie miză, în sfârşit. Asta înseamnă că lucrurile merg spre bine, cu toate neîmplinirile ei - popoarele o duc bine atunci când politicienilor le e frică de lege.

Însă în josul ecuaţiei stă criza profundă: la catedră stau acum contabilii de la FMI, mai puţin interesaţi de şedinţe de partid sau ideologii. Mechel – privatizată în 2003 – şi Oltchim – otevizată în 2012 – sunt exemple concrete, ca şi co-plata suduită atât de mult în vremea fostei opoziţii.

Avem o Românie sus – prinsă în lupta pentru influenţă, şi una jos, marcată zilnic de ceea ce rar apare la tv: dezamăgire, teamă, ieşiri în stradă. Un popor mic, în Casa Poporului, şi un popor mare – cu ochii beliţi la televizor,
între ştirile cu Laura Codruţa Kovesi
şi speranţa că toţi vor fi călare pe targă dacă nu-şi bagă minţile-n cap.

Voteaza articolul
4.7 / 5 (76 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Știu, serviciul de urgență e gratuit în România.
09 Mai. 2018
10:21
5
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7

Post new comment

Comentarii

Attila venind calare,
Intalni o apa mare.
Oparit la c,ur ,la c*aie,
Vru si el sa fac-o baie.
Cand sa iasa el la mal,
Pu*a haine,pu*a cal!!!!!!!!!
No,cine-o fo primul in Ardeal?

gherman sabin si dana cu neamul lor de ...iobagi!

Ai aparut, gaz intestinal? Puti ca un dihor putrezit.

N-a venit nimeni sa va scoata din dobitocia comunista dar voi, dasteptii lumii, deja va credeti iarasi in mijlocul Universului. Neam de ***EDITAT*** cred ca e putin spus...

Ghermane,tu ala care te-ai saturat de Romania si sluga vanduta la unguri ce esti,ce poti scoate din capul tau de tradator referitor la faptul ca cladirile Universitatii Babes-Bolyai vor fi retrocedate peste 10 ani de catre slugoiul Ponta-Tonta ungurilor pe care-i tot pupi in kur ? Nu ti-e frica ca intr-o zi te vor lua cei pe care-i batjocoresti de pe strada si te vor transforma in ceea ce esti,adica un g u n o i p.u.t.r.e.d. ?

@jean meltean si Valjean, mai ia un pic de aer in plamani pana-ti trece criza de nervi. Prostalai ca si tine sunt cu duiumul, majoritatea de import sud,sud-est. Tu n-ai de unde sa stii cine a construit cladirile acestea din Cluj. De acolo de unde esti de namol, Ceausescu va daramat cocioabele din centru si va facut sedii si blocuri. Clujul este un oras construit de austrieci, nemti, unguri, etc.

Pe niciunul !

Un document german din nov. 1940, redescoperit recent in Arhivele Nationale, arunca o lumina inedita asupra planurilor Germaniei naziste pentru Romania, dupa ce ar fi castigat razboiul.

Documentul pare sa fie intocmit de un diplomat german atasat la Bucuresti si vizeaza o scurta descriere a societatii si istoriei Romaniei, precum si modul in care Reichul ar trebui sa procedeze in relatiile cu aceasta tara.

Dar sa lasam documentul sa vorbeasca de la sine:

România de pe cele două părţi ale Carpaţilor reprezintă două entităţi deplin diferite. Transilvania şi Banatul sunt marcate de Europa Centrală; Valahia, Moldova şi ţinuturile de la gurile Dunării sunt mai degrabă oriental-asiatice. Încă din secolul al X lea cultura ţărănească şi orăşenească a Imperiului a ajuns până la arcul carpatic. De cealaltă parte a Carpaţilor nu s-a putut clădi ceva asemănător, de aici începe un spaţiu colonial care nu este capabil să trăiască într-un mod propriu şi este influenţat de formele exterioare. Valahia şi Moldova au fost dependente de imperiile german, turc şi rus şi din păcate la dorinţa acestor puteri au devenit state “independente”. “Naţiunea română” nu este nici în ziua de azi nimic altceva decât o legendă a istoriografiei. Până în secolul al XIX lea nu a existat de fapt decât o viaţă vegetativă a micului popor de ţărani şi păstori valahi care număra cu puţin peste un milion de oameni care niciodată nu au avut o clasă conducătoare proprie ci nişte profitori patriarhali care se schimbau adesea. Înmulţirea de zece ori a acestei populaţii în secolele XIX şi XX s-a reuţit prin apariţia sistemului industrial european care a transformat stepele în terenuri agricole. Această mare şansă economică s-a transformat, ca la toţi primitivii, într-o creştere a populaţiei. De aici a rezultat un număr mai mare şi o clasă de mari proprietari lacomi care nu aveau nici o legătură cu pământul şi cu masele muncitoare; fără să existe un popor şi cu atât mai puţin o naţiune. Puţinul care are legătură cu voinţa poporului vine din Transilvania. În cercurile românilor emigraţi aici ca forţă de muncă, în urma contactului strâns cu cultura mărcilor de graniţă ale Imperiului a apărut dorinţa de a da o viaţă mai bună neamului propriu. Însă până în ziua de azi s-a rămas la stadiul de dorinţă...

Sa inteleg din relatarile tale ca noi 'primitivii' , adica romanii, mai exact moldovenii si valahii nu avem istorie si de fapt pe teritoriul Romaniei de azi traiesc doua popoare diferite mai exact ROMANII si ardelenii. Nu stau acum sa-ti povestesc moartea caprioarei, iti zic doar atat ca pentru Romania de azi si-au dat viata acei 'primitivi' nu ardeleni care au fost scavii ungurilor si a altor alt popoare. In concluzie sunteti sub ocupatia Romaniei si asa veti ramane vecii!

SERGIU! adevar graiesti! ai mare dreptate..doar ca istoria a fost cunoscuta dupa re(scrierile)comuniste,ca deh ne bucuram si noi odata ca si cei din corea!(de N)

Esti cretin, da' noi te-ntelegem!

arata sursa ! daca nu ,fabulezi...........

12 legiuni romane au cucerit o parte din Dacia, au omorat toti dacii si impreuna cu femeile dace au creat cel mai laudaros popor din Balkani. Dupa doar 165 de ani si-au luat toate catrafusele si au plecat. (sa creeze alt popor, probabil) Si uite asa Traian si De...capitatul traiesc si astazi in sufletele noastre de romani adevarati. (somn usor copilasi)

Daca te-as prinde pe strada te-as face sa-ti inghiti limba spurcata de ticalos si nemernic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

You are a nation of "spooners". If you get an exta one, stick it in your behind

Mi-am dat chiar si eu unul. Nu pot sa cred ce tampenie am scris dar este exact greseala pe care au facut-o si szekely cand au venit in Transilvania. In loc sa omoare toti urmasii dacilor liberi si sa le foloseasca femeile pentru a crea un nou popor European, au preferat sa traiasca in buna pace cu ei. Culmea nesimtirii e ca nici macar n-au catadixit sa plece dupa 165 de ani...(de pe pamantul patriei noastre :)

Uraaa !!!!! S-a întors DJ Boroş-ul jurnalismului clujesc !!!

- Pupinncccccccuuuuuuurrrrrriiiiti tovarashi?
- Puuuppppiiinnncc|_|rim shefu'!
ASA SI GHERMAN.............

super articol - felicitari
"speranţa că toţi vor fi călare pe targă " ... :)))))
(tineretul te urmareste si este deacord cu tine)

NU, Tu esti de acord cu tine

"calare pe targa" :)

D-le ,, dar de fapt cine-i si antonescu asta ,,,,, care se vede de mult timp presedinte?!? eu D-lor mi s-a facut lehamite de de terminatia : "ESCU" chiar cu riscul sa-i jignesc pe unii .... parca este un ghinion ptr. tara asta . de cand conduce dinastia "ESCU ",,,, din rau in mai rau ne merge ( poate am eu superstitii?!?). poate daca ramane la vechiu nume , si mai pune pe prim plan , si interesele tarii ,,,, ar avea un vot in plus . dar cel mai tare m-as bucura daca ar candida si un ardelean de-al nostru .

Va garantez eu, ca daca am pune granita pe varful Carpatilor si nu l-eam mai da voie celor de "dincolo"... sa mai intre in Ardeal decat cu "chemare SI CU "VIZA SPECIALA"... ca-n America... atunci nu veti mai vedea si nici auzi de vre-un "conducator" cu terminatia "ESCU"... ! Dar se pare ca asta-i doar un vis frumos al ardelenilor si atat ! Noi, in actuala conjunctura mai ales... niciodata nu vom putea "scapa" de acest "cosmar"... !

Eu zic sa nu-ti faci griji pentru nume, pentru ca se pare ca pe Antonescu il chema inainte товарищи Antonovici ;)

Sper ca Ponta sa aiba intelepciunea si curajul sa-si calce pe cap aliatii corupti. Dle Gherman, se pare ca poti mai mult decat traditionalele "lectii" :))))))

Nici mie nu mi-e simpatic Gherman si fixurile lui preponderent anti romanesti dar aici o zice foarte bine.

ba gherman,pana acum recent il faceai in toate felurile pe ponta!,acum cand i-o s,,u,g.e lui base ,hop si tu la rand! imi este scarba de oameni ca tine!

Vezi analfabetule ca nu s-a bagat nimeni in fata ta, hai fuguta la felatie, te asteapta si pe tine! Sau tie iti place doar scula lui Cacarau? Vezi ca se trezeste tarziu si se culca repede, faci o programare si tu, acolo , ca baietii gay, nu?

Mie imi este scarba de mentalitaliatatea ta de injurator fara creier si de libajul de antenist posedat de ura

Ponta nu e prost si in plus isi doreste o cariera lunga in functii inalte. Prin urmare era doar o chestiune de timp pana cand sa renunte la Voiculescu. S-a folosit de el la greu ca sa ajunga prim-ministru dar acum e clar ca varanul ii sta in cale cu pretentiile sale pentru numirile din justitie. Foarte probabil si la promisiunea europenilor ca nu-i vor sta in cale pentru o cariera lunga, Ponta a acceptat sa faca ce trebuie cu numirile procurorilor, ceea ce ehivaleaza cu un sut in fund dat lui Felix. Simplu. In politica, daca vrei sa faci cariera la nivel inalt trebuie sa stii sa calci pe cadavre, iar Ponta dovedeste ca stie asta. Antonescu nu stie. Antonescu ar da cu sarumana la Felix si daca ar deveni presedinte si de aceea ramane un om mic mic.

iar tu esti un gunoi numa bun de lagar daca admiri jegurile ce calca pe cadavre ca sa le fie lor bine! Moarte carieristilor si oportunistilor! MOARTE prin epuizare, frig, foame si bataie, asta veti capata, v-o promit niste oameni care stiu si pot.

Esti de-a-nost'.MOARTE:mie;tie;noua etc.Traiasca Lejiunea si Capitanu'(+camasa verde si spume la gura)
Sper sincer sa-ti revii!

Ion A.

Tu trebuiesti dus la spitalul de psihiatrie pentru ca e evident ca suferi crunt de o boala mintala.

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide