Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Luni, 07 Oct. 2013, 16:59
21
15898

Cât de penal e Liviu Dragnea?

Unii îmi reproşează cum c-aş fi băsist. Mi s-a mai bătut obrazul când am explicat că vice-premierul Dragnea e la cheremul baronilor locali şi că baronetul ăsta pune la cale „principiile” regionalizării. În plus: de câte ori îi aud pe membrii celui mai „cinstit guvern” spunând ceva, mă aştept să se întâmple exact invers – şi se întâmplă.

cat de penal e liviu dragnea
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Ok? - asta am scris-o pentru cei care mă vor face „pontist”.

De ce? Pentru că nu mi se pare că Liviu Dragnea are cu ce să fie „agăţat” de procurori – până la momentul ăsta când am văzut şi eu stenogramele.

A urlat la pesediştii de prin judeţe să scoată oamenii la referendum. A beneficiat de un sistem ultra-performant care îi permitea să vadă mişcările membrilor şi simpatizanţilor. A mai venit şi cu gogoriţa că Ungaria ar putea decide în viaţa noastră politică. A centralizat fiecare informaţie venită din judeţe.

Sunt astea chestii penale? - că îmi amintesc cum Videanu, la telefon cu Hrebenciuc, exclama la celălalt referendum: „Valerică, nu te mai obosi să numeri, că am centralizat noi toate datele”.

Sigur, se poate vorbi despre eforturi machiavelice. Despre un target politic controversat şi amendat ca atare de instituţiile europene. Despre manipulare riscantă în relaţiile cu alte ţări. Dar nu văd articolul de lege care îl trimite pe Dragnea în boxa acuzaţilor.

Pe de altă parte, ştiu că autobuze întregi cu „votanţi” s-au plimbat dintr-un judeţ într-altul – inclusiv dinspre Cluj: şi şmecherii ăia trebuie să plătească. Mai ştiu că partidele tot n-au renunţat la kilul de făină şi petul de ulei. Aş pune pariu că Dragnea a ştiut de toate acestea, că e unul din autorii morali (aşa cum şi în celelalte partide pute locul de la atâţia autori morali) – dar sunt toate astea fapte penale care i se pot imputa direct vice-premierului?

Încerc să mă ţin deasupra emoţiei – nu am iubit niciodată vreun partid cu Iliescu cocoţat în vârf. Dar mi se pare musai să las libere propriile-mi îndoieli, să spun ceea ce cred – şi o fac nu cu gândul la „valorile socialismului”, călcate imediat după '89 (ca să moară de ciudă Ilici), ci cu poza lui Raţiu în faţă:

„Chintesenţa democraţiei se poate exprima într-o singură frază: voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine.“

UPDATE: "Orele 16:23:17 – de la nr. 727227200: „Da” – 156 (voturi exprimate în favoarea demiterii) şi „Nu” – 624 (voturi exprimate în defavoarea demiterii)" – nu se încheiase referendumul şi cineva ştia cu exactitate. Aici să fie „buba mare”? - dacă da, atunci „Nu-i bine tov vice, nu-i bine...”

Voteaza articolul
4.3 / 5 (32 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Știu, serviciul de urgență e gratuit în România.
09 Mai. 2018
10:21
5
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7

Post new comment

Comentarii

daca am avea 50 % din alegatori ca dl. sabin gherman,macar acum dupa 24 de ani,am putea scapa de flagelul neo comunist si securist,care a distrus viitorul popoarelor din tara romaneasca si bine inteles tara !!!

"Ca Liviu Dragnea să moară politic au interes mulţi politicieni:
Traian Băsescu, pentru a se răzbuna c-a fost umilit la Referendum; Crin Antonescu, pentru că Liviu Dragnea a fost unul dintre liderii PSD care i-au cerut să aleagă între Putere şi Opoziţie și pentru ca PSD-ul să nu mai aibă la europarlamentare o maşinărie precum Liviu Dragnea; Victor Ponta, pentru că Liviu Dragnea e un concurent serios în partid şi-n Guvern." (EVZ- I.Cristoiu)

https://www.causes.com/actions/1725889-autonomie-pentru-transilvania

imre si ioan:voi dati raspunsul dilemei D-lui Gherman-Dragnea NU e penal;nu a facut altceva decat sa mane vitele.Sunteti expresia clara pentru ce exista Iliescu,Dragnea,Nastase,Ponta si ceilalti politicieni romani...

intreb si eu: daca esti sef direct si dai o dispozitie verbala e la fel de valabila ca o dispozitie scrisa? mai intreb si eu daca fiind responsabil de subalternii tai (in partid tot subalterni sunt) le sugerezi inegalitati si ei o fac nu esti la fel de vinovat? sau mai intreb si eu.. daca coordonezi un partid ce vadit face ilegalitati nu trebuie sa raspunda un SEF de partid? sau sefii de partid pot sa coordoneze cum vor ei mii de oameni si legea trebuie sa ii prinda miile de oameni in loc sa il traga la raspundere pe coordonator, pe responsabil, pe cel care da ordine?

daca ii dai unui angajat o pusca si il inveti sa impuste oameni vina e doar morala? atunci de ce sefii teroristi sunt trasi la raspundere? ca doara nu ei apasa pe tragaci?

vreau sa zic domnule autor ca de data asta ai dat pe langa: chair daca lipsesc hartii semnate si stampilate (cum ne place noua) omul ala a coordonat, a dat de inteles ca sustine si a incurajat furtul de voturi. si asta nu e vina morala!!

e al treilea (poate al patru-lea) ziar unde citesc asta...in rest, de acord cu argumentatia... da tot nu pricep! asta cu invatatul de impuscat oameni e o tampenie, inafara cazului in care o folosesti ca metafora.iar "sef" e doar unul care si-a ales "subalternii" dupa chipul si asemanarea...sper ca am fost tare ambiguu!

Dar chelu de la Cotroceni cat este de penal?

Viorica ii zicea Videanu lui Hrebenciuc, nu Valerica. Oricum, amandoi sunt la fel de rozalii (si guzgani). Deh... bronzul de Saint Tropez specific "oamenilor de afaceri" din Romania.

El este bacsi, doar ca si-a perdut din par si poate si ceva minte, in rest acel om care pentru bani tradeaza si pe coana de mamica-sa.Cine s-a gasit sa critice politicienii din Romania.

miticule, sudistule, regatanule, rumanule, ***EDITAT***ule... sau cum crezi ca ti se potriveste, este unu cu coloana care are curajul sa stea in fata lor si sa spuna lucrurile asa cum sunt, nu cum vor aia ca tine.

Acest Gherman nu este gunoiul roman care cerea prin 95 ruperea Ardealului de romania?

Acest DOMN pentru tine Gherman a avut si are in continuare verticalitatea sa spun ce crede si sa argumenteze fara sa isi ascunda identitatea.Se poate spune asta despre tine?

"Transilvania, o provincie în cautarea unui centru"
Autor: Madalina Prundea
Eveniment editorial: Sabina Fati
Începutul anului urmator aduce un eveniment editorial menit sa traseze raportarea Transilvaniei la nucleele puterii, asa cum apare descrisa în presa de la sfîrsitul secolului XIX si pîna la Unire. "Transilvania, o provincie în cautarea unui centru. Centru si periferie în discursul politic al elitelor din Transilvania, 1892 - 1918" semnata de Sabina Fati, doctor în istorie si jurnalist cu vechime si editata de Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala (CRDE) din Cluj-Napoca.
Spicuite în avanpremiera / Discutiile despre Transilvania continua adesea sa fie umbrite de prejudecati, mistificari si mitologii, complicate de tribulatiile româno-maghiare, complexate uneori de linia huntingtoniana, tabuizate de teama resuscitarii ideilor autonomiste si federaliste. (...) Evolutia principatului nu a continuat în acelasi ritm dupa integrarea sa în România, desi elitele transilvane au crezut ca prefacerile de la sfîr- situl secolului al XIX-lea - dezvoltarea structurilor birocratice si politice, lansarea economica a provinciei, progresele culturale, evolutiile administrative si urbane - vor face din Transilvania dupa 1 decembrie 1918 motorul viitorului stat. Prerogativele de autonomie relativa pe care le primise prin Consiliul Diligent imediat dupa Unire si care ar fi putut permite mentinerea avantajelor dobîndite în perioada habsburgica au fost repede desfiintate de noul "centru". Politica fata de Transilvania a ramas în perioada care a trecut de la alipirea la România una de subordonare.
Transilvania cu ochii spre Viena si spatele spre Bucuresti / Raportarea, negativa sau pozitiva, fata de cele trei centrel de putere a elitei transilvane de limba româna: Viena, Budapesta si Bucuresti. Articolele aparute în presa vremii confirma atasamentul românilor fata de Viena, peste 70% dintre textele referitoare la acest subiect fiind pozitive, chiar în conditiile în care politicienii români din Ardeal nu mai aveau proiecte care sa implice generozitatea habsburgilor.
Viena - centrul românilor ardeleni / Viena este 'Centrul lumii' pentru românii ardeleni, asa cum scrie Ioan Slavici si cum rezulta si din discursul apreciativ din "Gazeta Transilvaniei" si "Telegraful român". Viena este locul unde se întîmpla toate lucrurile, este locul unde împaratul ia decizii importante, decizii care trebuie respectate de catre popoarele monarhiei. Intelectualii români din Transilvania privesc nu doar cu veneratie si respect catre tronul habsburgilor, ci uneori si cu raspundere sau, alteori, foarte rar, chiar pe un ton critic.
Budapesta - un centru nedorit / Cantitatea mare de articole care se refera la Budapesta este, însa, caracterizata de discursul preponderent negativ la adresa puterii de la Budapesta. (...) Tapul ispasitor al elitei ardelene de limba româna era, fara îndoiala, guvernul de la Budapesta. Tot ceea ce nu reuseau sa faca românii era din vina Budapestei, a guvernului de acolo, a ungurilor care planuiau sa scoata din uz cuvîntul "român". Mai rai decât ungurii nu erau decît evreii traitori la Budapesta.
Bucuresti - un centru îndepartat / Publicatiile de limba româna care apar în Transilvania de la sfîrsitul secolului al XIX-lea pîna la sfîrsitul Primului Razboi Mondial nu erau foarte interesate de viata politica de la Bucuresti.
Articolele despre România si despre politica Bucurestiului apar mai ales dupa începerea razboiului, pîna atunci aparitiile acestei teme nefiind nesemnificative pentru "Gazeta Transilvaniei" si foarte putine pentru "Telegraful român". (...) De altfel, de pe agenda oficiala a liderilor ardeleni lipseste cu desavîrsire orice referire la România, în primul rînd din precautie, pentru a evita orice acuzatii de subminare a puterii de stat. Dar acest subiect nu apare nici pe agendele neoficiale, în corespondenta sau memoriile fruntasilor transilvaneni, care pareau mult mai preocupati de rezolvarea situatiei lor prin mijloace legale, în interiorul Imperiului.
Raspunsuri pe scurt
- Cantitativ, ardelenii voiau mai mult lînga Viena, în timp de Bucurestiul era ceva departat, neinteresant. Bucurestenii erau priviti ca oameni care se scoala la prînz, sînt niste lenesi, niste "mitici".
- E clar ca ardelenii privesc cu oarecare superioritate Regatul si Moldova, ceea ce nu ar trebui sa faca, pentru ca nu se mai potriveste. Ei au ratat toate momentele importante din istorie. Au ratat autonomia, au negociat prost cu toata lumea. Nu au avut lideri care sa negocieze în interesul lor. Asta ne arata istoria, eu nu sînt de partea nimanui, astea sînt faptele.
- Si dupa 1989, ardelenii nu au reusit sa faca un partid regional, în care sa fie si români si unguri si sasi. Nici infrastructura nu e buna, pentru ca nu ardelenii au avut politicieni la vîrf. Nici Rus nu a facut un partid regional, nimeni nu face politica pentru Ardeal.

Ardeleanca get-beget / Sabina Fati, doctor în istorie la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, este din 1994 corespondent pentru România al postului Radio Europa Libera. Nascuta în Ardeal, în Deva, Fati are o bogata activitate jurnalistica, cu specializare pe domeniile politic, drepturile omului, servicii secrete si diplomatie. Fost publicist si comentator la "Evenimentul zilei", a semnat analize în revistele "22" si "Observatorul cultural", iar acum acum în "România libera".
"Stiu de la bunicul meu, caporal în armata lui Franz Jozsef la începutul Primului Razboi Mondial, ca pe vremea Imperiului, "legea era lege si banul era ban", stiu de la tatal meu, care a cunoscut în copilarie ocupatia maghiara a Dictatului de la Viena, ca ungurii pot fi cei mai devotati prieteni. Stiu ca problemele istorice din Ardeal au fost mereu folosite în luptele politice de la centru si ca aceasta provincie ar fi putut avea o evolutie mai fericita, daca si-ar fi depasit la vreme marginalitatea. Stiu ca odata cu evolutia pro occidentala a României, problemele istorice ale Ardealului se vor dizolva într-o Europa a natiunilor cu propriile ei complicatii."

´´- E clar ca ardelenii privesc cu oarecare superioritate Regatul si Moldova, ceea ce nu ar trebui sa faca, pentru ca nu se mai potriveste. Ei au ratat toate momentele importante din istorie. Au ratat autonomia, au negociat prost cu toata lumea. Nu au avut lideri care sa negocieze în interesul lor. Asta ne arata istoria, eu nu sînt de partea nimanui, astea sînt faptele.
- Si dupa 1989, ardelenii nu au reusit sa faca un partid regional, în care sa fie si români si unguri si sasi. Nici infrastructura nu e buna, pentru ca nu ardelenii au avut politicieni la vîrf. Nici Rus nu a facut un partid regional, nimeni nu face politica pentru Ardeal.´´
nu am background ul doamnei,dar indraznesc o alta opinie:daca superioritatea ascunde azi neputintza si blazarea si da,nu se mai potriveshte,lideri au avut,dar unii dintre ei i au vindut,poate credeau ca limba e cel mai important motiv,dar ca s au inshelat sau shi au urmarit scopul personal(sa ajunga cel mai sus in noul stat!) asta nu i scuza cu nimic.ca azi acest stat ii socoteshte ieroii neamului,e de intzeles.
regatul rumin,a shtiut sa intoarca armele! ungurii si nemtzii au pierdut,e de intzeles ca grija lor ptr ce oricum pierdusera,sa fie mai mica.
statul rumin a reushit o curatzenie etnica mai eficienta si mai profitabila cu mult decit alte multe pe acest pamint.nici azi nu se vorbeste despre asta;na,vroiau fiecare sa plece in tzara lui ! si un rumin nou gindeshte in aceshti termeni !partidul,patria si poporu sint baza gindirii sale.ptr el;casa,familia,comunitatea,sint pe un plan secundar.deci n a fost purificare etnica !
statul asta cheltuie o multzime de bani ptr manipulare.amintind un personaj cu ochi albashtri intre posibilii autonomisti,imi dau seama ce valoare poate avea si aceasta lucrare.statul asta recompenseaza pe marii rrumini.iar vrajba intretzinuta intre rrumini si ungurii ramashi este o caracteristica a politicii acestui stat.(urmaritzi numai cum miticii vin la serbari care fac legatura cu dispute istorice intre vlahi si unguri)
Transilvania a devenit mai saraca dupa anexare,dar marea pierdere este cultura ce exista aci.acum,jmecheria,minciuna si hotzia sint comportamente tot atit de intilnite ca si in regat

un + , da cred ca ar fii momentul sa iesim in strada.

...nu de altceva,dar ma doare in p..a de Dragnea(asa cum si pe el il doare in p..a de noi..)...

Domnule Gherman, asta ati văzut în rechizitoriu? realitatea.mobi/article/1287702
De ce ar fi făcut respectivii asa ceva? Credeti ca îl urau asa de tare pe marinar?

Domnule Gherman, stiti pentru ce a ajuns Al. Capone la închisoare? Evaziune fiscală. Consider că si acesta este un caz în care scopul scuză mijloacele.

de multe ori imi spun ca nu merita si totusi scriu :
´´ A mai venit şi cu gogoriţa că Ungaria ar putea decide în viaţa noastră politică´´ ceea ce am intzeles ca a spus o de forma aprox: ieshitzi si votatzi,vretzi ca ungurii sa va decida soarta voastra ?
acesta este un exemplu tipic cum regatzenii si tradatorii ardeleni folosesc anii de manipulare si propaganda shovina cu care au format individul numit rumin.
ptr a respecta adevarul,trebuie sa spun ca intr adevar ungurii au fost sfatuitzi sa nu participe la referendum ! dar asta e tocmai o invitatzie de a nu se implica intr un razboi prea mare ptr ei ! sau sa vedem ce scriu cei platitzi de statul romanica !!?ha ha
dar uite ca oricum,acest oltean, rumin de bine,shtie valoarea votantului rumin : daca ruminul nostru nu merge la vot sa l demita pe tovarasu basescu , da se va duce sigur la vot ptr ca ungurii ar putea sa i ia Ardealu !

Dle Gherman, comiteti aceeasi greseala pe care o face dl Ponta: va dati cu presupusul cu privire la un dosar despre care nu aveti toate informatiile. Eu zic sa asteptam si sa vedem.
Referitor la comentat, dvs puteti s-o faceti pentru ca nu faceti parte dintr-una din cele 3 puteri (legislativa, executiva si judecatoreasca). Ponta face parte - si din cauza asta se descalifica pentru a cata oara? (oricum nu conteaza pentru omul care l-a votat, chestiile astea sunt oricum peste intelesul sau). Dar faceti parte, totusi, din cealalta putere (puterea "soft") si anume presa si atunci poate totusi e cazul sa nu faceti ceea ce fac, stupid, alti colegi: sa dati cu parerea in privinte in care lucrurile sunt (din multe puncte de vedere) doar la inceput. E adevarat ca sunteti mai putin vehement (altii, de obicei fac spume), dar totusi... dati un exemplu si lasati mecanismul de judecata sa-si urmeze cursul fara chibitat de pe margini. Sau va e teama ca dl Dragnea va fi nedreptatit? Ca e o victima inocenta? Practica arata ca in cazul politicienilor, exact contrariul e adevarat, deci e cazul sa ne fie frica de contrariu. Nu va temeti, daca nu e vinovat, cel mai probabil nu va pati nimic. Cu sau fara articolele in care este amintita suferinta sa intru dreptate.

Misu: e un dosar public de azi încolo. informatiile le-am luat din rechizitoriu.

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide