Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Miercuri, 08 Iun. 2016, 13:26
23
20108

Boc este Dumnezeul PNL la Cluj. Şi cu oraşul ce facem?

Încolonați la defilare, liberali cu talpa moale, ascultă acum de Boc cel mic, ce-a ieșit din vot voinic. Prâslea s-a făcut din nou mare și scoate capul în zare. În zarea politică de peste Carpați. Procentul obținut de Emil Boc la alegerile de duminică îl recalibrează fără discuție la condiția de politician cu influență națională. Iar liberalii de la Cluj, adunați cuminței în spatele lui, vor mai reuși să-i pupe sfios și cu ascultare mâna părintească care dacă de pe capul lor și-o ia, apăi Cerul să-i păzească.

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

La Cluj, scorul semnificativ al Partidului Național Liberal i se datorează în mare măsură primarului Emil Boc. Dacă fostul premier nu ar fi devenit o locomotivă pentru liberali pe municipiu, procentul PNL pe județ ar fi fost mult diminuat, asta legat și de eșecul răsunător al candidaților cu săgeata în mână de la Turda sau din Gherla. Așa că, în urma victoriei sale, cel mai mare județ al Transilvaniei continuă să fie reperat ca un fief al Dreptei. Boc a jucat cinstit cu partidul, a remorcat căruța de consilieri PNL și, fără sentimentalisme, n-a ajutat PMP-ul vechiului tovarăș Traian cu al său candidat clujean picat din cer (cine știe, i s-o fi tras de la noxele inhalate când cică lupta pentru prețul la gaz) Gurzău!

  Concluzia e că distinsul politician de la Răchițele va tăia și va spânzura după bunu-i plac în organizația clujeană. Iar ordinele sale vor fi executate întocmai. Mă gândesc cum se simte senatorul atât de puțin prezent în ultimii, Marius Nicoară, care va trebui să explice eșecul de la Gherla! Oare mai pupă el încă un mandat în Parlament? Vor umbla ca pe sârmă băieții din organizația clujeană să nu-l supere pe șefu. Acu' chiar nu mai contează că sunt din fostul PNL sau PDL. Toți sunt la comanda sa. Mai mult, Boc chiar se află în situația de a decide la vârful partidului. A stat la cutie patru ani, a înghițit toate găluștele superiorilor, a plecat umil capul.
   
Vă mai aduceți aminte de declarația Alinei Gorghiu de anul trecut despre Boc? Care spunea așa și citez: „nu-mi este foarte clară direcția de la Primăria Cluj-Napoca, nu știu dacă va fi Emil Boc. Nu mai sunt atât de sigură dacă Emil Boc va fi candidatul”. Cum ar spune unii, ghinion. În momentul de față, Alina nu mai e atât de sigură de scăunelul ei cu proptele din deal. Din Dealul Cotrocenilor. O axă Bihor, Cluj, Alba, Suceava în interiorul PNL va impune trendul în noul partid. Iar rolul lui Emil va fi unul foarte activ.

Baiu-i ce va fi cu orașul?! Vom avea același edil între două avioane, între Cluj și București? Cum majoritatea în Consiliul Local e asigurată de un singur partid, iar într-o eventuală alianță va fi asigurată și majoritatea calificată, riscul e să asistăm la același spectacol trist în care o masă amorfă ridică mâna sus la indicația și ordinul edilului. Cu câteva excepții, garnitura de consilieri e vai și-amar. Pe bune! Cât poate fi de trist să vezi niște indivizi inodori, incolori, fără curajul propriei opinii cum caută bunăvoința șefului suprem și reales?! Fără vreo idee creață legată de un proiect rezonabil.
   
Clujul, azi, e sufocat! La propriu. Și nu văd soluții sau sugestii reale. Primarul va trebui să decidă dacă are de gând să facă administrație măcar în al patrulea mandat. Soluția surogat cu viceprimarul anunțat și citymanager-ul clamat (e vorba de cele două nume aruncate pe piață, Dan Tarcea şi Gheorghe Şurubaru) e cronica unui eșec asumat! Și, pe bune, dar chiar nu v-ați săturat?

 

Voteaza articolul
3.9 / 5 (23 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Știu, serviciul de urgență e gratuit în România.
09 Mai. 2018
10:21
5
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7

Post new comment

Comentarii

*ROSE HELP FUNDS,* a reputable,legitimate,and an accredited money lender.i loan money out to individual and cooperate bodies in need of financial assistance.
Do you have a bad credit or are you in need of money to pay bills? i want to use this medium to inform you that i render reliable beneficiary assistance as i will be glad to offer you loan at low interest rate. Service rendered include;
Refinance
Inventor loans
Auto loan
Debt consolidation
Business loans
Personal loans
pleases write back if you are interested, upon which response you will be mailed loan application form to fill.(no social security and no credit check,100% guaranteed) i look forward permitting me to be of service to you. you can contact us via e-mail:
rosehelpfunds@gmail.com

Stimabile, cine ai fi dorit sa iasa primar ? SABIN GHERMAN ?? Ala de e pretenas cu tine si care a luat 482 de voturi dupa ce Eva Maria Barki i-a finantat campania electorala ? Ah, te prefaci ca nu stii, dar te crezi ziarist daca scrii doar despre ceea esti platit sa scrii . Sabin nu mai scrie editopriale ? A renunttat dupa 10-14 ani sa mai puna placa cu natiunea ardeleana si moldoiveana ? N-a reusit sa breveteze patentul cu natiunea ardeleana din nefericire. intru marirea contului sau alimentat de Eva Maria Barki si inmultirea vacantelor sale la Paris si Viena.

Do you need a loan to start up business or to pay your bills and a corporate financial for real estate and any kinds of business financing. LAKEWOOD FINANCIAL INSTITUTIONS also offer Loans to individuals,Firms and corporate bodies at 2% interest rate. LAKEWOOD give out loan to serious minded people that are interested of loan if interested contact this email:lakewook21@gamil.com or lakewook23@yahoo.com and lakewook_financialinstitutions@consultant.com

Do you need a loan to start up business or to pay your bills and a corporate financial for real estate and any kinds of business financing. LAKEWOOD FINANCIAL INSTITUTIONS also offer Loans to individuals,Firms and corporate bodies at 2% interest rate. LAKEWOOD give out loan to serious minded people that are interested of loan if interested contact this email:lakewook21@gamil.com or lakewook23@yahoo.com and lakewook_financialinstitutions@consultant.com

Cipi, felicitari pentru articol, ataca direct la radacina, o singura observatie, pentru ce ne intrebi: "...dar chiar

nu v-ați săturat?", cand orasul tocmai a votat ?

La ora când se solicită anchetă pentru numărătoarea voturilor din sectorul 1, din cauza suspiciunii de furt, iată două povești din sectorul 3. Sunt aventurile de observatori USB trăite de două doamne. Din ele veți vedea tactici de intimidare, fușereală la numărarea voturilor, ostilitate din partea reprezentanților partidelor mari. Au dorit să nu le fie publicate numele.

Glume groase și amenițări

„Eu am fost delegat la secția 589 în Titan. Am ajuns în secție la 20,45. Înainte să afle că sunt delegat la numărarea voturilor de la USB, reprezentantul PSD Toader Costel m-a întrebat de ce am venit.

Mi-a spus că „ar fi trebuit să mă prindă el pe stradă să mă bată“. S-a justificat oarecum spunând că era o glumă. Mi-a zis că poate vreau să ies din sală, că se va face cald, că vor închide ușile. Că vrea să știe de ce am venit acolo. După vreo 10 remarce de acest tip, când intrase și în spațiul meu personal, i-am spus că glumele dumisale sunt nepotrivite.

Președinta secției mi-a poruncit să nu fac multe comentarii, că reprezentatul ALDE a fost cuminte, nu a spus nimic și chiar i-a ajutat. I-am răspuns că eu, fiind delegat, am dreptul să fac comentarii, să pun întrebări, să mă asigur ca legea să fie respectată.

Legea spune că la terminarea perioadei de votare, se sigilează fantele urnelor, ștampilele, se pune ștampila de control pe sigilii, după care să anulează buletinele nefolosite. La secția 589, după închidere, nu au sigilat fantele, dar se apucaseră de anularea buletinelor nefolosite. Le-am spus că trebuie sigilate stampilele, și neapărat fantele. Enervată, președinta secției a legat ștampilele cu ață, într-un plic, deci le-a sigilat, de gura mea. Au terminat de anulat buletinele nefolosite, și au început să le numere. A durat vreo oră să facă un calcul câți votanți au fost în secție și numărul să fie egal cu numărul de buletine, minus cele primite și anulate ca nefolosite.

Au desfăcut apoi prima urnă. Le-au răsturnat pe toate. Și când au început să le sorteze, președinta a luat teancul PSD pe un birou separat, să îl verifice foaie cu foaie. I-am spus că legea spune că trebuie să le citească cu voce tare și să le arate către toți membri comisiei BEC. Mi-a răspuns că sunt nebună, că nu e ok, că am fi stat acolo până a doua zi, că legea e absurdă. Delegatul de la ALDE a spus că și el insistă să le numărăm așa. Noi nu vedeam bine dar eram foarte atenți. Președinta insista să ne uităm, ca să nu fie comentarii. La un moment dat, reprezentatul PSD m-a mai amenințat odată că vrea să mă bată până la alegerile viitoare.

Eu eram permanent atentă să se numere corect buletinele și voturile. Alte două persoane numărau în spatele meu. I-am rugat, dacă tot nu respectăm procedura de numărătoare, să elibereze mesele ocupate din jur și să le numele pe toate acolo, în fața mea, ca să văd și eu totul. Președinta a țipat la mine. Mi-a spus că nu vor face cum spun eu. Eu i-am rugat să facă astfel încât să pot vedea, că nu am ochi la spate. Mi-a răspuns că le numără cum crede ea de cuviință. Că eu sunt „doar o fată fără viitor politic“. „Ai să vezi că în Consiliu, cu asemenea atitudine neconciliantă, nu vei avea niciun viitor“, m-a avertizat. În momentul când a început să numere voturile, reprezentantul de la PNL a început să-și facă cruci și a spus că îi vine „să îmi scoată ochii“. M-am simțit în pericol. Am început să dau telefoane la centru să le spun să facă sesizări la BEC. Erau 3 oameni împotriva mea și ceilalți 5 nu spuneau nimic. O singură femeie din biroul electoral a intervenit o dată către președintă, după amenințarea celui de la PNL, spunând că ea nu a venit acolo să asculte comentarii în plus precum „nu ai viitor politic“ și altele. Președinta a început să țipe și la ea că, dacă nu se pune pe numărat voturi imediat, nu-i semnează fișa de pontaj. Cam asta era atmosfera.

Cei de la ALDE au povestit că a fost în unele secții a fost chemată Poliția pentru amenințări. La secția 589, când au văzut că sun la centru s-au potolit. Au început să numere organizat. Am fost mereu atentă să se numere corect, a mai durat încă 3 ore numărătoarea. Nu voiam să-i ostilizez, era târziu, voiam să fiu prietenoasă, să terminăm mai repede dar să fie totul corect. Reprezentantul PNL, Năstase Constantin, m-a mai amenințat o dată că mă bate”.

Două la primărie, două la prefectură...

O altă doamnă delegat USB povestește: „Când am ajuns în secția 639 mi s-a spus să ies, că mă cheamă când se închide secția. Preșendinta de la 639 a fost cooperantă, părea că nu-i convine. Dar după, n-a mai zis nimic. A venit la mine președinta de la secția de lângă, de la 640 care a spus că nu avem dreptul să fim delegați la numărătoare, și că a auzit ea la televizor că delegații USB au fost scoși cu poliția din secții. Eu i-am răspuns că am acreditarea de la biroul Sectorului 3, semnată de un judecător și că trebuie să respecte legea, nu să se ia după ce aude la televizor.

Voiau să înceapă să deschidă urnele de vot înainte de a anula buletinele nefolosite și a sigila ștampilele! Le-am atras atenția că legea prevede că trebuie să sigileze ștampilele și să anuleze buletinele nefolosite. Am asistat la numărătoare. În mare, s-a numărat corect.

Am stat la numărare de la 21.00 până la 2.45 și în acest timp președinta de la secția 640 a venit de vreo 3 ori să verifice dacă sunt acolo. Mă fixa. Comenta că toate secțiile au terminat numărătoarea, inclusiv cele din alte locuri din apropiere, «numai noi nu».

La final, președinta a consemnat în procesele verbale originale din ciorna ei ceva greșit. În dreptul USB la consiliul local avea 15 voturi. Când a trebuit să centralizeze procesele verbale pe tabletă, în SIMPV, nu le ieșeau cheile în sistem. Au desigilat sacii cu voturi de la consiliul local și au renumărat voturile. S-a dovedit că notaseră greșit în PV 15 voturi la USB, fiindcă, în realitate, erau 65! La primar general s-a dovedit la fel. Număraseră cu mai puțin de 10 voturi la Nicușor Dan și au descoperit asta tot când au introdus datele în SIMPV. A fost nevoie să renumere voturile desigilându-le.“

Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: carmen_otilia@yahoo.com

Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: carmen_otilia@yahoo.com

Sa faca bine napoleonul nostru cel gospodar sa dea ordin pentru dezinsectie, ca ne mananca tantarii si capusele!

Nu vad pe strada alea 60% fete bucuroase, tacere suspecta si in presa si Biroul Electoral Judetean nu are publicate rezultatele. Peste tot o stire scurta cu procentel canadidatitlor! Probabil negocierea caderii s-a facut pentru inca un mandat! Chiar ma bucur ca a fost ales caci numai acum se poate dovedi masura incapacitatii sale!Pacat de oras-dar nu mai are ce strica

ba are, garajele sau cotetele din tabla care sunt folosite ca depozite din tot orasu.....daca face asta, sigur ii dau un vot data viitoare.

Am citit de doua ori articolul sa incerc sa-l inteleg si am dedus ca domnul Aron are indoieli in privinta primarului ales , iar chestiunea cu " Primarul va trebui să decidă dacă are de gând să facă administrație măcar în al patrulea mandat. "nu cred ca este de actualitate , nu tara a fost sa-l voteze pe Boc , ci clujenii multumiti de faptul ca pina acum a facut administratie . Este adevarat ca nu toti sunt multumiti de prestatia edilului , dar a fost liber la vot , au avut sansa sa-l puna primar pe X sau Y , asa ca domnule Aron , cred ca sunteti un pic rautacios si nu vad motivul . Asta este , o gramada de prosti au votat cu Boc , dar desteptii au fost la gratare si la beri ?

Poti tu sa ne explici ce logica ai si ce rost a avut sa scrii articolul acesta chiar la o zi dupa ce primarul este proaspat reales?
Clujenilor li s-a pus o intrebare, tocmai am raspuns printr-un vot, cine NU a mers la vot sa isi tina gura, asadar aici vorbim de vointa clujenilor. Simplu si legal, nu e perfect, ca nimic pe lumea asta, dar alta cale democratica nu exista. Raspunsul pentru tine e chiar sub nas, in vointa clujenilor. Te pomenesti ca nu ai fost la vot!... Mai stii?
Te-ai gandit sa apari la o zi si tu, care nu esti deloc cunoscut nici prin inteligenta, nici prin talent gazetaresc, sa postezi o zeama de genul "Cit mai suportam...??"..., -"chiar nu v-ați săturat?", zeama trasa la xerox dupa alte ciorbe vechi si reincalzite mereu de-ale tale, si plina de aceleasi lamentari si vaicareli eterne si de nelipsitul "mie nu-mi convine!"....

Bine ca ai mai trantit si un "...de peste Carpați"...,cu litere ingrosate, acolo, sa fii tu sigur ca bagi bine batul si prin gardurile nationaliste.

Poti tu sa ne explici ce logica ai si ce rost a avut sa scrii articolul acesta chiar la o zi dupa ce primarul este proaspat reales?
Clujenilor li s-a pus o intrebare, tocmai am raspuns printr-un vot, cine NU a mers la vot sa isi tina gura, asadar aici vorbim de vointa clujenilor. Simplu si legal, nu e perfect, ca nimic pe lumea asta, dar alta cale democratica nu exista. Raspunsul pentru tine e chiar sub nas, in vointa clujenilor. Te pomenesti ca nu ai fost la vot!... Mai stii?
Te-ai gandit sa apari la o zi si tu, care nu esti deloc cunoscut nici prin inteligenta, nici prin talent gazetaresc, sa postezi o zeama de genul "Cit mai suportam...??"..., -"chiar nu v-ați săturat?", zeama trasa la xerox dupa alte ciorbe vechi si reincalzite mereu de-ale tale, si plina de aceleasi lamentari si vaicareli eterne si de nelipsitul "mie nu-mi convine!"....

Bine ca ai mai trantit si un "...de peste Carpați"...,cu litere ingrosate, acolo, sa fii sigur ca bagi bine batul si prin gardurile nationaliste.

Ziaristul are voie sa se exprime, dumneata poti sa treci peste articol si sa nu citesti! dar nu toti pot gandi intr-un ison as acum vor pnl-ul sau cei ce nu gandesc ca ei sunt prosti!

Omu' asta iarasi i-a isterizat pe toti. Mirenii: boc= Dumnezeu? Blasfemieee frateee! boc=sef partid=kakaraul suprem peste Gorghiu si Blaga? Nesimtireee! boc la Bucuresti? Nu se poate, deoarece noua obedientilor votanti clujeni el ne-a promis ca ramane la primarie (parca am mai auzit-o pe asta ca si alte promisiuni). Dar are si un pic de dreptate. S-ar putea ca lumina in pnl, in scurt timp sa fie raspandita de la inaltimea farului numit boc si care sa ii cam prajeslasca pe miticii care l-au inc/urajat. Si intocmai ca o pitica alba(stra) sa pulseze odata de sa ii orgheasca pe toti! La cat de pop/ular si vestit e boc acum, ce-ati zice de... boc: Presedinteee!

populatia clujeana e formata, majoritar, din hipsteri semidocti, cu fumuri de corporatie si club, din interlopi sau semiinterlopi nuli civic si din mahalagii fara nici o perspectiva, adica o turma manata prin metode primitive de manipulare si mituire din bani publici; ca atare, cum sa se impuna vreun om politic sau vreun edil valoros?

Hai sa mori tu !!! Si, desigur, tu esti ala minoritaru' ! Intelectualu' Clujului ! Ia mai du-te ma in pu.la mea de jegos!

Ai dreptate, solutii nu aduci, numai critici si resentimente de copil mic. Era mai bine cu gaina de Alexa? Daca se vroia altceva la Cluj, se mergea la vot in alt numar. Dar cine a mers, a votat si avem rezultatul. Degeaba scrii editoriale si dume de astea, si sunteti raniti la fund. Prea tarziu.

Lasa Aroane nu fi suparat ca seful tau Liviu Alexa, cel care se auto intitula viitorul primar al Clujului a clacat dupa cum era de asteptat.

Lumea trebuie sa stie/inteleaga cate lucruri esentiale:

1. La Cluj s-a facut blat ca PNL sa castige; la Bucuresti s-a facut blat ca PSD sa castige.
2. PNL+PSD = coruptie. Coruptii si-au dat mana in lupta impotriva DNA-ului si si-au imparit sferele de influenta.
3. Fara ca poporul sa protesteze in masa impotriva acestor manipulari Romania va stagna asa cum a stagnat de 26 de ani incoace. Fie luptam impotriva comunistilor si coruptilor, fie stam relaxati si acceptam sa fim furati in continuare ca pana acum.
4. Alegerile parlamentare din toamna sunt cel mai important moment pentru alegatori. Acolo este cuibul primordial cu sobolani ce trebuie starpit. Parlamentul e locul unde se legalizeaza furtul. Absenteismul de la vot = gir dat hotilor de tara.

Ce blat sa faci la Cluj cu PSD-ul, tu nu stii ca la Cluj PSD-ul singur nu castiga niciodata?

Si totusi.... PSD, UDMR si PNL au pus-o de o reusita piesa de teatru la Cluj. UDMR isi trimite consiliera lui Boc sa candideze?! :))))))

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide